Prostreno.cz

Medová kachní prsa

jednoduchý recept na lahodná kachní prsa s vínem
Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 10min

    10min příprava

    60min vaření

  • 821 kJ / 196 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy2g
tuky13g

Ingredience na

  • 800 g kachních prsíček s kůží
  • 200 ml červeného vína Cabernet
  • 50 ml sojové omáčky
  • 4 špetky soli
  • 2 špetky mletého kmínu
  • 3 snítky čerstvé šalvěje
  • 1 lžíce medu
  • 4 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Nejlépe den dopředu kachní prsa spařte vroucí vodou, osušte je , pak osolte a marinujte ve směsi vína a sojové omáčky
  2. Druhý den je vyjměte, otřete a zprudka opečte na oleji ze všech stran.
  3. Opečená je pak vložte do vinné marinády, přidejte šalvěj,okmínujte a vložte v pekáčku do trouby a jen při teplotě 70–80 stupňů je pečte, podle velikosti asi hodinu.
  4. Díky nízké teplotě zůstanou prsa uvnitř růžová, ale přitom měkká a propečená.
  5. Výpek na závěr odvařte do zahoustnutí, vyjměte snítky šalvěje a přidejte med
  6. Prsíčka podávejte nakrájená,přelitá omáčkou




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Medová kachní prsa

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat