Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Medová kachní prsa

lentilka
9hlasů
Hodnotit

1h a 10min

10min příprava

60min vaření

781 kJ

energetická hodnota na 100g

220 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:13g tuky1g sacharidy16g bílkoviny
jednoduchý recept na lahodná kachní prsa s vínem

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 800 g kachních prsíček s kůží
  • 200 ml červeného vína Cabernet
  • 50 ml sojové omáčky
  • 4 špetky soli
  • 2 špetky mletého kmínu
  • 3 snítky čerstvé šalvěje
  • 1 lžíce medu
  • 4 lžíce oleje

Postup přípravy

  • Nejlépe den dopředu kachní prsa spařte vroucí vodou, osušte je , pak osolte a marinujte ve směsi vína a sojové omáčky
  • Druhý den je vyjměte, otřete a zprudka opečte na oleji ze všech stran.
  • Opečená je pak vložte do vinné marinády, přidejte šalvěj,okmínujte a vložte v pekáčku do trouby a jen při teplotě 70–80 stupňů je pečte, podle velikosti asi hodinu.
  • Díky nízké teplotě zůstanou prsa uvnitř růžová, ale přitom měkká a propečená.
  • Výpek na závěr odvařte do zahoustnutí, vyjměte snítky šalvěje a přidejte med
  • Prsíčka podávejte nakrájená,přelitá omáčkou
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

7 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Články nejen o vaření