Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Plněný lilek

lentilka
8hlasů
Hodnotit

1h a 5min

20min příprava

45min vaření

224 kJ

energetická hodnota na 100g

145 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:4g tuky1g sacharidy4g bílkoviny
vyzkoušejte naplnit lilek krůtím masem a rajčaty.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 2 ks lilky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 300 g krůtího masa
  • 1 plechovka loupaných, krájených rajčat á 400 g
  • 100 g černých oliv
  • 1 ks cibule
  • 100 g kuřecího vývaru
  • 3 stroužky česneku
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  • Lilky omyjte, podélně rozřízněte a lžící nebo nožem z nich vydlabejte dužninu.
  • Naskládejte je na plech, pokapejte lžící olivového oleje, osolte, opepřete a dejte na 10 minut předpéct do trouby rozehřáté na 180 °C .
  • Vydlabanou dužninu nakrájejte na malé kousky, krůtí maso namelte nebo pokrájejte.
  • Oloupejte cibuli a posekejte ji najemno.
  • V hluboké pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a lehce na něm orestujte cibulku,pak přidejte maso a nakonec pokrájenou dužninu,směs restujte 5 minut.
  • Přidejte krájená rajčata, lístky tymiánu, nakrájené olivy a podle chuti česnek,podlijte kuřecím vývarem a nechte dusit 10 minut.
  • Na závěr směs dochuťte solí a pepřem a naplňte lilky.
  • Pečte v troubě 10-15 minut.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Články nejen o vaření