Ingredience na
- 250 g
měkkého másla
- 250 g
cukru
- 6 ks
vajec (M)
- 350 g
mouky
- 1 sáček
kypřícího prášku do pečiva
- 2 lžíce
kakaového prášku
- 1 lžíce
mléka
- 250 g
sušených brusinek
- Na krém
- 1 balení
pudinkového prášku s vanilkovou příchutí
- 500 ml
mléka
- 100 g
cukru
- 250 g
měkkého másla
- Na ozdobu
- 50 g
sušených brusinek
- Na posypání
- 150 g
hořké čokolády, krájené
-
kakaový prášek
TIP:
V období od září do ledna lze namísto sušených brusinek použít I čerstvé brusinky. Ohřívejte v hrnci 1-2 minuty za stálého míchání 1 balení (zhruba 350 g) čerstvých brusinek s 1 čajovou lžičkou vody a 5 polévkovými lžícemi cukru. Do tmavého těsta rozprostřete brusinky, kromě několika brusinek na ozdobu, a upečte koláč podle výše uvedeného postupu.