Prostreno.cz

Koláč s vanilkovým pudinkem

koláč s pudinkem, brusinkami sypaný čokoládou

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 25min

    30min příprava

    55min vaření

  • 1338 kJ / 319 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy35g
tuky17g

Ingredience na

  • 250 g měkkého másla
  • 250 g cukru
  • 6 ks vajec (M)
  • 350 g mouky
  • 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 1 lžíce mléka
  • 250 g sušených brusinek
  • Na krém
  • 1 balení pudinkového prášku s vanilkovou příchutí
  • 500 ml mléka
  • 100 g cukru
  • 250 g měkkého másla
  • Na ozdobu
  • 50 g sušených brusinek
  • Na posypání
  • 150 g hořké čokolády, krájené
  • kakaový prášek

Postup přípravy

  1. Utřete máslo do pěny. Postupně vmíchejte cukr a vejce. Přidejte prosetou mouku s práškem do pečiva a rychle ji vmíchejte do hmoty. Odejměte polovinu těsta. Do zbytku těsta přidejte kakaový prášek a mléko
  2. Plech vyložte pečícím papírem. Dejte na něj čtvercovou formu na koláč (velkou zhruba 28x28 cm).
  3. . Rozetřete na něm světlé těsto. Pak po malých hromádkách přidávejte tmavé těsto a zlehka ho zavlňte do těsta. Rozložte na něm brusinky a jemně je vtlačte do těsta. Povrch zakryjte archem pergamenového papíru.
  4. Pečte zhruba 45 minut v předehřáté troubě při 175 stupních Celsia (plynová trouba: stupeň 2-3, horkovzdušná trouba: 155 stupňů). Nechte koláč vychladnout.
  5. Pudinkový prášek s vanilkovou příchutí rozmíchejte v 200 ml mléka. Zbytek mléka s cukrem přiveďte k varu. Přilijte pudinkový prášek s vanilkovou příchutí a za stálého míchání přiveďte k varu. Nechte vychladnout a občas pudink zamíchejte.
  6. Utřete máslo do krémové konzistence a po lžících přidávejte vanilkový pudink.
  7. Krém rozetřete na koláč a posypte ho nakrájenou čokoládou. Posypte kakaem a rozložte na něj brusinky. Na 1-2 hodiny dejte koláč do lednice.

TIP:

V období od září do ledna lze namísto sušených brusinek použít I čerstvé brusinky. Ohřívejte v hrnci 1-2 minuty za stálého míchání 1 balení (zhruba 350 g) čerstvých brusinek s 1 čajovou lžičkou vody a 5 polévkovými lžícemi cukru. Do tmavého těsta rozprostřete brusinky, kromě několika brusinek na ozdobu, a upečte koláč podle výše uvedeného postupu.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    110,90g
  • Sacharidy:

    717,56g
    • Cukry:

      345,80g
  • Tuky:

    281,00g
  • Vláknina:

    95,00g

Aktivita pro spálení: 319 kcal

39

minut jízdy na kole

30

minut běhu

95

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 6 komentářů

heenna
23.05.2016
verrca
08.05.2016
hedvika
11.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Koláč s vanilkovým pudinkem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat