Prostreno.cz

Králík pečený se šalvějí

králík pečený na červeném víně
Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 55min

    20min příprava

    1h a 35min vaření

  • 464 kJ / 111 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy5g
tuky9g

Ingredience na

  • 1 ks králík
  • 100 g anglické slaniny vcelku
  • 1 ks velká mrkev
  • 1 ks petržel i s natí
  • 60 g celeru
  • 2 ks větší sladká jablka
  • 1 ks jarní cibulka
  • 1 hrst nasekané šalvěje
  • 200 ml červeného vína
  • sůl
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Králíka naporcujte a ze všech stran ho nasolte.
  2. Troubu předehřejte na 200 °C .
  3. Zeleninu očistěte a nakrájejte , cibuli oloupejte a nakrájejte na osminky, jablka oloupejte a nakrájejte na kostičky stejně jako slaninu.
  4. V pekáči rozpalte olej a zeleninu na něm zlehka orestujte,přidejte jednotlivé porce králíka, které opečte do zlatohněda.
  5. Přidejte připravená jablka, slaninu a šalvěj, vše promíchejte,zalijte vínem a přikryté pečte přibližně 70 minut
  6. Pak poklici sejměte, teplotu zvyšte na 220 °C a pečte dalších asi 10–15 minut




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík pečený se šalvějí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat