Prostreno.cz

Králík pečený se šalvějí

králík pečený na červeném víně
08.05.2014 lentilka
1h a 55min

20min příprava

1h a 35min vaření

884 kJ / 211 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Králíka naporcujte a ze všech stran ho nasolte.
  2. Troubu předehřejte na 200 °C .
  3. Zeleninu očistěte a nakrájejte , cibuli oloupejte a nakrájejte na osminky, jablka oloupejte a nakrájejte na kostičky stejně jako slaninu.
  4. V pekáči rozpalte olej a zeleninu na něm zlehka orestujte,přidejte jednotlivé porce králíka, které opečte do zlatohněda.
  5. Přidejte připravená jablka, slaninu a šalvěj, vše promíchejte,zalijte vínem a přikryté pečte přibližně 70 minut
  6. Pak poklici sejměte, teplotu zvyšte na 220 °C a pečte dalších asi 10–15 minut

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    102,71 g
  • Sacharidy:

    78,82 g
    • Cukry:

      7,86 g
  • Tuky:

    110,55 g
  • Vláknina:

    43,60 g

Aktivita pro spálení:

288 kcal
36

minut jízdy na kole

27

minut běhu

85

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

šalvěj

315 kcal / 100g
B10 g
S60 g
T12 g

anglická slanina

425,95 kcal / 100g
B40,9 g
S2,1 g
T36,5 g

celer

16 kcal / 100g
B0,49 g
S3 g
T0,16 g

jablko

52 kcal / 100g
B0,4 g
S13 g
T0,4 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Králík pečený se šalvějí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba