Prostreno.cz

Jehněčí kotlety se zeleninou

kotletky se zelenými fazolkami a rajčaty
Ohodnotit
(8 hlasů)
sun
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 521 kJ / 124 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky10g

Ingredience na

  • 250 g zelených fazolek
  • 250 g cherry rajčat
  • 1 ks cibule
  • 80 ml olivového oleje
  • 1 lžíce octa z červeného vína
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 8 ks jehněčích kotlet s kostí
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce bylinkové hořčice

Postup přípravy

  1. Ve vařící osolené vodě vařte 5 minut zelené fazolky
  2. Fazolky sceďte ,vraťte zpět do hrnce ,přidejte 2 lžíce oleje, nakrájená rajčata, nakrájenou cibuli, vinný ocet, osolte a opepřete podle chuti a promíchejte.Kotlety osolte a opepřete .
  3. Ve velké pánvi rozehřejte zbývající olivový olej a restujte jehněčí kotlety asi 5 minut z každé strany.
  4. Kotlety dejte na talíř a zakryjte fólií,
  5. V rendlíku zahřejte máslo ,přidejte mouku a míchejte 2 minuty,pak postupně za stálého míchání přilijte vývar a vmíchejte hořčici ,povařte 5 minut
  6. Podávejte s fazolkami



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    19,50g
  • Sacharidy:

    110,80g
    • Cukry:

      12,80g
  • Tuky:

    190,03g
  • Vláknina:

    10,00g

Aktivita pro spálení: 124 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

37

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 4 komentářů

verrca
08.05.2016
heenna
22.03.2016
Anonym
14.01.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kotlety se zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat