Prostreno.cz

Hrušková povidla

Voňavá dobrota našich babiček.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 1h a 35min

    35min příprava

    60min vaření

  • 541 kJ / 129 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy30g
tuky0g

Ingredience na

  • 2,5 kg hrušek
  • 350 g třtinového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 špetka mletého hřebíčku
  • 80 ml rumu
  • 1 lžíce 8% octa - ocet

Postup přípravy

  1. Omyté hrušky rozčtvrťte, zbavte jádřinců i stopek a pokrájejte na menší kousky. V hrnci je podlijte 100 ml vody a pod pokličkou rozvařte; trvá to asi 20 minut.
  2. Přimíchejte cukr, hřebíček, ocet, vanilkový cukr a přendejte do pekáče.
  3. Přikryjte a duste v troubě předehřáté na 170 °C do zhoustnutí.
  4. Vmíchejte rum, promíchejte a horké naplňte do sklenic, zavíčkujte a buď převraťte, nebo sterilujte 30 minut při 80 °C.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hrušková povidla

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat