Prostreno.cz

Kuchyně podle feng šuej. Jak se v ní cítit dobře?

Bohatství, prosperita, hojnost i životní síla, harmonie rodiny, ochrana. Pokud ve vaší kuchyni vládne chaos, nikdy štěstí nepoznáte. Jak si ji uspořádat podle feng šuej? Je to jednodušší, než si myslíte!

Feng šuej je starobylá technika rozmístění nábytku a předmětů v domově tak, aby byl umožněn maximální tok životadárné energie, která se v Číně nazývá čchi. Ať už se takto technika uplatňuje v kuchyni nebo kdekoli jinde, je nutné soustředit se na vlastní pocity. Cítíte se ve vlastním kuchařském ráji dobře, když do něj vstoupíte? Pak nic neměňte. Pokud je to naopak, přichází čas změny podle feng šuej. Jak svoji kuchyni proměnit ve skvělé místo?

Hlavně ten sporák!

Udržujte sporák, který by neměl být přímo pod oknem kvůli ztrátě energie, v čistotě a neobklopujte ho zbytečnostmi. Podle zásad feng šuej špinavý sporák odebírá energii a zamezuje tok financí, které tolik potřebujete! (Je totiž spojován s blahobytem, financemi a hojností.) Proto je důležité, abyste ho po každém vaření důkladně očistili. Soustřeďte se na hořáky a nezapomínejte ani na troubu!

1+1? Zatraceně málo!

Hořáky jsou kapitolou samy o sobě. Pokud máte čtyři, ale z toho pravidelně používáte jen dva, maximálně tři, nedivte se, že se vám nedaří. Hořáky symbolizují prosperitu, takže vaříte-li pouze na jednom, nevyužíváte celý potenciál, který se vám nabízí. A víte, který hořák nejvíc zahálí? Podle všeho je to ten vlevo vzadu, což je špatně. Tibetské prameny uvádí, že právě tohle místo je ze všech nejdůležitější. Někdy ho zkuste používat… A co dělat, pokud sporák nebo trouba nejsou v kondici?

Pravidelná údržba jako prevence

Vše, co je rozbité, ulomené, zrezlé a nefunkční, ihned nechte opravit. Také si pamatujte, že jakmile něco dosmažíte na pánvi, měla by se odstranit z plotny. Proč? Prázdné pánvičky na sporáku rovná se nedostatek. Zároveň je důležité zachovávat harmonii tím, že v roli kuchaře vidíte na dveře, tedy nestojíte k nim zády. Pokud to dispozice vaší kuchyně nedovolují vyřešit jinak, zkuste dostat ke sporáku zrcadlo.

Co nepoužíváte, musí pryč!

Zároveň myslete na to, že čím méně drobností a zbytečností okolo sporáku a pracovních desek, tím lépe. Kuchař by se měl pohybovat bezpečně, snadno a rychle. Nože musí stát ve stojanech nebo být uklizeny. Nedělá dobrotu, když jejich špičky míří na osobu, která do kuchyně přichází. V případě velkých, otevřených kuchyní, které jsou momentálně velmi moderní, platí, že energie proudí příliš rychle. Peníze a prosperita se tím pádem nestačí udržet. Pomůže, když do dveří zavěsíte broušený křišťál, zvonkohru nebo nějakou pohyblivou dekoraci.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat