Prostreno.cz

Mylné představy o používání kondicionéru

Kondicionér je fajn věc, vždyť vlasům dodává ochranné a zkrášlující látky. Ale používáte ho správně? Těchto sedm omylů se neodpouští!

Nanášíte přípravek i na kořínky

Vaše kořínky ve skutečnosti nepotřebují žádné kondicionéry, protože váš skalp produkuje svůj vlastní maz, přírodní olej. A co víc, tyhle „základny“ jsou v mnohem lepší kondici než konečky vlasů. Proto se přípravek zásadně nanáší právě od konečků výš, a to maximálně tak tři palce od kořínků. Všechno ostatní je zbytečné a kontraproduktivní.

Nešetříte

Čím víc, tím lépe? Omyl. Příliš mnoho kondicionéru vlasy zatíží, proto s jeho množstvím šetřete a sledujte, jak moc vlasy přípravek absorbují.

Vynecháváte ho

I jemné nebo mastné vlasy si zaslouží pořádnou dávku vzpruhy, takže platí, že pokud se k používání této vychytávky dostanete jednou za rok, vlasy se stanou křehkými, zranitelnými a bez života. Jenže co s mastnými vlasy, které se jeho vinou lesknou o dost dřív než normálně? Vyhněte se výrobkům obsahujícím silikon a spolehněte se spíš na přírodní varianty.

Nevlastníte ani jeden kvalitní přípravek

Do hloubky působící kondicionéry mohou oživit vaše suché a poškozené vlasy, a proto se kadeřníci přiklánějí k tomu, aby vlasy dostaly opravdu výživnou dávku aspoň jednou týdně. V případě, že je vaše kštice bezproblémová, můžete vsadit i na péči bez oplachování.

Chcete toho moc – bez práce

Na etiketě se píše, že výrobek je šampónem i kondicionérem zároveň? Nedejte na to. Jakmile máte vlasy delší než po bradu, je nutné starat se o ně trochu komplexněji. Odborníci vycházejí z předpokladu, že delší vlasy jsou starší nejméně rok, a proto potřebují cílenější přípravky.

Nepřihlížíte ke stavu svých vlasů

Barvené musí mít péči pro barvené. Jemné se zase ztenčují a slábnou, takže je nutné hydratovat je bez zatížení. Opravdu používáte ty správné výrobky? Nebuďte líní a dopřejte jim to, co si zaslouží!

Necháváte ho působit příliš dlouho

Čtete instrukce na obale? Pokud ne, ctěte obecné pravidlo, že kondicionér má působit dvě až tři minuty. Po uplynutí této doby se mohou vlasy začít mastit.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat