Prostreno.cz

Vychutnejte si správně horkou čokoládu

V chladném počasí se můžeme zahřát různými nápoji, ale co takhle zavzpomínat na dětství, zachumlat se a vychutnat si horkou čokoládu? Není to zrovna nic pro dietářky, ale jednou za čas se může malinko zahřešit a zavzpomínat na kakao od babičky.

Máme pro vás několik tipů, jak si nejlépe vychutnat doušek horké čokolády.

1. Správný hrneček

Správný hrnek sice neovlivní chuť, ale může ovlivnit náladu. Můžete si vybrat puntíkatý hrneček jako od babičky a vrátit se na okamžik do dětských let nebo zvolit hrneček s citátem a zamyslet se nad smyslem života.

2. Bonbony

Tahle dobrota k nám dorazila z Ameriky. Horkou čokoládu si můžete ozvláštnit například bonbonem žužu, takzvaným marshmallow, který se v čokoládě postupně rozpouští. Vypadá to efektivně a je to extra sladké.

3. Karamelový topping

Pokud máte rádi karamel, vyzkoušejte do horké čokolády přidat trošku karamelového toppingu - tu chuť si jistě zamilujete.

4. Zmrzlina

Káva se zmrzlinou je velmi oblíbená, tak proč si kopeček nedat i do čokolády? Tuhle variantu ocení nejen děti. Vynikající je například vanilková, ale fantazii se meze nekladou.

5. Pravá šlehačka

Čokoláda jako z cukrárny s pořádným kopcem šlehačky! Samozřejmě můžete použít i tu ve spreji, ale pravou chuť si užijete, když si šlehačku vyšleháte doma.

6. Kvalitní čokoláda

A co takhle kostička oblíbené čokolády, která se pomalinku rozpouští. Jen pozor, ať zůstanete jen u jedné kostičky, tohle je dost nebezpečné.

7. Kakaová pomazánka

Pokud nemáte zrovna po ruce čokoládu, ale máte ve spíži čokoládovou pomazánku, kterou samozřejmě konzumují jen vaše děti, neváhejte a lžičku si dejte i do své horké čokolády.

8. Na skok v Mexiku

Do hrnečku přidejte špetku kajenského pepře a skořice, budete překvapeni tou jedinečnou chutí.

9. Moccacino

Pokud si nedokážete představit, že místo šálku kávy si dáte jen čokoládu, vyzkoušejte moccacino. Budete potřebovat vysokou sklenici, horkou čokoládu a kávu (podává se v poměru 2 : 1). Horkou čokoládu nalijte do sklenice a zalijte menším množstvím kávy. Ozdobte šlehačkou a podávejte.

10. Arašídové máslo

Vyzkoušejte do horké čokolády přidat arašídové máslo, docílíte vynikající oříškové chuti. Je to opravdu dobrota!





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat