Prostreno.cz

Jak hlavní vstupní dveře rozhodují o vašem osudu?

Jsou masivní, staré, nebo plastové a moderní. Leckdy taky mají spoustu šrámů. Myslíte, že dveře, jen tak visící v pantech, nemají skoro žádné valné poslání – kromě toho, že uzavírají váš byt nebo dům? Omyl. Odhalují mnoho o vaší finanční situaci, štěstí i budoucnosti. Nevěříte?

Odborníci na feng-šuej zastávají názor, že vaše vstupní hlavní dveře mohou odhalit tajemství o vás samých, respektive o vašem zdraví, životním štěstí i osudu. A dokonce i o množství hádek, ke kterým u vás doma dochází. Jak to? Tohle je pravda o tom „ničem“ s klikou!

Příliš široké vstupní dveře

Velké konto, velké oči, velké oblečení, velké plány. Dělá to vždy dobrotu? Co se týče vstupních dveří, které jsou neobvykle velké, tak nikoli. Příliš mnoho energie čchi proudí dovnitř, což způsobuje neklid, hádky, nedorozumění a neklidnou atmosféru. Ó jé… Co s tím?

Samozřejmě se nabízí řešení v podobě truhláře a zúžení. Tento řemeslník je může předělat tak, aby opticky více ladily ke zbytku domu. Jestliže na takový radikální zákrok nemáte náladu ani finance, použijte těžké předměty pro vyrovnání.

Po obou stranách dveří postavte velkou sochu. Zmenšíte tak prostor čchi, která proudí dovnitř. Skvělou možností jsou i husté zelené keře. A když navíc vsadíte na citrusy, zabijete dvě mouchy jednou ranou. Jejich žluté a oranžové plody do vašeho domu přitáhnou peníze, takže se v první fázi přestanete mezi sebou hádat a v té druhé si finančně polepšíte. Kdo by chtěl víc?

Malé vstupní dveře

Jedná se o opačný případ. Do vašeho domova vstupuje pouze omezené množství posilující energie čchi. Postupem času se tak stáváte nesmělými, zdrženlivými či uzavřenými. Jako v předchozím případě platí, že jedním z řešení jsou stavební úpravy – tedy širší dveře. Pakliže si je nemůžete dovolit, umístěte nad ty původní (a kolem nich) zrcadla. Můžete také použít panely s barevnými vitrážemi, po kterých se vine víno nebo jiné rostliny.

Co dál znamená špatné feng-šuej?

  • Vyvarujte se dvojích vstupních dveří. Zvolte si pouze ty nejdůležitější a ostatní zamkněte.
  • Do domu vstupujte zásadně zepředu. To vytváří maximum harmonické energie pro všechny jeho obyvatele.
  • Pokud si nemůžete dovolit žádnou ze stavebních úprav, můžete nad nevhodné dveře zavěsit zrcadlo nebo na horní rám pověsit křišťál.
  • Zadní i přední dveře by měly mít stejnou velikost.
  • První místnost vedle vchodu by neměla být komorou, rezervním pokojem třeba pro hosty ani hernou. Vše způsobuje hádky. Ideální je zimní zahrada.

Zdroj: Feng-šuej prakticky a rychle, Selena Summers





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat