Prostreno.cz

Pusťte do svého domova inspirativní vůni skořice

Není žádným tajemstvím, že vůně dokáží ovlivňovat náladu i emoce. Existují květinové, orientální, kořeněné… Ale také léčivé a hlavně povzbuzující! Jaké éterické oleje byste si rozhodně měli pořídit?

Nejčastější využití éterických olejů je jejich inhalace prostřednictvím aromalampy. Jenže i pár kapek přidaných do vany změní obyčejnou lázeň v relaxační požitek! Záleží čistě na vás, jak jejich schopnosti budete čerpat. Stačí si vybrat, který je pro vás ten pravý!

Eukalyptus

Pomáhá při nachlazení, uklidňuje překrvené sliznice a usnadňuje dýchání. Urychluje hojení ran, uplatní se při plísňových infekcích a dokonce vám uleví i při migréně. Prášky proti bolesti už nebudete potřebovat!

Máta

Kdo by neznal její svěží aroma. Máta zatne tipec rýmě a ucpanému nosu. Mírní zahlenění, takže ji můžete s klidem použít při léčbě kašle. Funguje jako tišící prostředek při bolestech hlavy a žaludku.

Meduňka

Pokud hledáte lék na potíže se spánkem, tady ho máte. Uklidňující vůně odbourává stres, harmonizuje organismus a snižuje krevní tlak. Koupel s meduňkovým olejem tlumí menstruační bolesti.

Levandule

Levandule obsahuje látky, které brání zánětům. Předností má však víc. Prospěje namoženým svalům, hodí vám záchranné lano při srdečních a emočních obtížích, od arytmie po depresi. A ještě se vám bude lépe spát!

Jasmín

Tahle exotika spolehlivě nahradí všechna antidepresiva. Povzbuzuje krevní oběh, harmonizuje ženské orgány, uvolňuje křeče a reguluje menstruační cyklus. Má prokazatelné sedativní účinky a ke všemu je to silné afrodiziakum.

Skořice

Pracujete z domova? Utíkejte do obchodu pro skořicový zázrak. S ním budete mnohem výkonnější! Bojuje proti únavě a stimuluje činnost kůry mozkové. Přinese vám soustředěnost, inspiraci a kreativní myšlení.

Cedr

Spolehlivý ničitel infekce močového, pohlavního a dýchacího ústrojí? Jednoznačně cedr! Zatne tipec také bronchitidě a posiluje odolnost. Dokonale vyčistí vzduch a povzbudí vaše smysly. Tak na co ještě čekáte?





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat