Prostreno.cz

Jak mít čistý domov nejen po vizuální stránce

Jak mít svůj domov čistý nejen po té vizuální, ale i duchovní a energetické stránce? Tři zlatá pravidla života bohatého na energii vás přesvědčí, jak skvěle se dá bydlet a žít. Co pro to musíte udělat?

Lidé citliví na energie potvrzují, že dějiny místa, tedy všechny události, které se u vás doma odehrály, zanechávají ve svém okolí energetický otisk. Dokonce i zdánlivě neškodné všední události, jako je hádka, nemoc, návštěva nebo nákup, vnášejí do domu hněv a nepokoje. To proto, že cizí energie narušuje harmonický tok energie. Co s tím? Feng-shui zná odpověď. Je nutné ctít tři zlatá pravidla.

Uklízejte

Staré peřiny zastlané pod postelí, přeplněné police a skříně, hromady hrníčků bez oušek, tuny časopisů naskládaných na hromadě. To vše vede k překážkám energie a vyloženě volá po úklidu. A to důkladném.

Experti na duchovní život apelují, že význam pořádku se sice nedá přeceňovat, ale taky podceňovat. Udržujte ve svém domově čistotu a pravidelně se zbavujte nepotřebných věcí, které nepoužíváte. Jedině tak vytvoříte prostor pro všechno nové, co k vám přichází.

Čistěte

Při každém úklidu dbejte na očistu věcí. Vymeťte pavučiny, otřete každý rámeček s fotkou od prachu. Jedná se o jakýsi mezikrok k harmonizaci vaší bytové energie.

Odstraňujte neviditelné energie

To, co se v prostoru odehráno a přineslo zvenčí, to se také uložilo v nábytku, v předmětech a stěnách místností. Tohle neviditelné ukládání „na hromadu“ časem způsobuje něco jako toxickou skládku odpadu, přičemž lidé žijící v těchto prostorách jsou unavení, trpí na nemoci, častěji se hádají, působí nervózně.

Nálada upadá a vše se jeví jako komplikované a nemožné. Naštěstí je tu recept na nápravu. Očistná metoda vykuřování! Kouř nebo také očišťující vizualizace či zvuk zvonků prostory i nábytek osvobozují.

Vykuřovat se dá s pomocí uhlíků a speciálních nádob, které jsou k dostání v příslušných obchodech. Použít můžete také ohnivzdornou misku z hlíny, porcelánu, kameniny nebo kovu, kterou postavíte na nehořlavý podklad. Co do nich? Velmi se osvědčují bylinky typu šalvěj nebo pelyněk. Vhodné je mít i zvoneček. Procházejte se s ním po bytě a pozorujte, v jakých místech zvuk není čistý. Jakmile na nějaké takové narazíte, zvoňte do té doby, než zvuk vyhodnotíte jako harmonický.

Co se týče předmětů, ty se dají očistit směsí vytvořenou z 10-20 mililitrů alkoholu a 1 mililitru růžového oleje. Tři kapky tohoto roztoku přidejte do vody na čistění a osvoboďte nábytek i podlahu od nahromaděné energie. A teď se nadechněte. Jaké to je, mít skutečně uklizený domov?





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat