Prostreno.cz

Kečup se doma neztratí. Vyleští nádobí a odstraní zelenou z vlasů

Ne každý má doma zásobu kečupu, pokud zrovna nepatříte přímo k příznivcům tohoto polotovaru a dáváte přednost čerstvým surovinám. Přesto i pro vás máme několik tipů, jak využít kečup v domácnosti a slibujeme, že žádné recepty v tom nebudou.

V poslední době je kečup velmi oblíbenou záležitostí našich dětí a některé maminky to moc rádi nevidí. V tomto ohledu vás nijak přemlouvat nebudeme, kečup byl a bude oblíbenou surovinou českých domácností. Ale nemusíte ho používat jen na talíři, máme pro vás i několik rad proč se kečup v domácnosti opravdu neztratí.

Leštěnka na měděné nádobí

Bude znít možná neuvěřitelně, ale opravdu to funguje, pokud vám zmatnělo měděné nádobí, potřete ho jednoduše slabou vrstvou obyčejného kečupu a nechte působit až půl hodiny. Kyseliny obsažené v kečupu budou na povrchu reagovat a vyjde to mnohem levněji než speciální prostředky. Poté nádobí jednoduše opláchněte vodou a ihned otřete do sucha. Měděné nádobí bude zase jako nové.

Stříbrné šperky jako nové

Babských rad na to jak vyčistit stříbro je nespočet, mezi takové novodobější můžeme brát i za použití kečupu. Do misky jednoduše vložte šperky, které chcete vyčistit a zalijte vše kečupem, nechte působit několik minut. Na závěr si vezměte na pomoc ještě kartáček na zuby a pečlivě šperky odrhněte a omyjte pod tekoucí vodou. Stříbrné náušnice, prstýnky i řetízky se budou opět blýskat jako nové.

Nazelenalé vlasy z bazénu? Žádný problém

Pokud jste navštívili bazén, tak chlorovaná voda někdy způsobí nevzhledné zezelenání vlasů, hlavně těm, kdo mají světlé a jemné vlasy. Pokud se chcete tohoto nádechu zbavit, připravte si doma jednoduše kečupový šampon. Kečupem nešetřete a vetřete ho do vlasů po celé délce, nechte působit přibližně 15 minut a pak ho smyjte běžným šamponem. Vaše vlasy už nebudou cítit po chloru a hlavně nebudou mít onen nazelenalý nádech.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat