Prostreno.cz

Česnek, sůl nebo aspirin vás zbaví lupů

Že by takový obyčejný česnek mohl zatočit s lupy? No jéje! A není sám. Stačí, když třeba v hotelovém pokoji vytáhnete osvědčený trik – ústní vodu. Prázdninovou večeři si tak užijete s překrásnými vlasy. Nevěříte?

Lupy, tedy drobné částečky odumřelé kůže na hlavě, tvoří větší celky a nepříjemně svědí. Hrozně to vypadá, hrozné to i je. Zvlášť když se lidská pokožka obnovuje v intervalu zhruba 4 dní, ale v případě většího výskytu lupů může být tento interval i kratší. A příčina?

Suchá kůže, kvasinková infekce, nezdravá strava nebo jiné kožní onemocnění, ale také tužší maz, kvůli kterému se bílé vločky tvoří ochotněji. Ačkoli se zdá, že může být neuvěřitelné se s něčím takovým vypořádat – bez pomoci drahých šamponů z lékárny, opak je pravdou. Spolehněte se na efektivní domácí prostředky, budete mít klid! Který z těchto pěti si vyberete?

Nenápadná jedlá soda

Vmasírujte si do pokožky hlavy a mokrých vlasů jedlou sodu, nechte minutu působit a poté ji důkladně opláchněte jemným, ideálně přírodním šamponem bez silikonů a parabenů. Jedlá soda totiž zabraňuje růstu mikroorganismů a zanechává hřívu čistou. Takto pokračujte dva týdny. Poté ucítíte, že se začínají produkovat přirozené oleje, které vlasy hydratují a zbavují lupů.

Rozdrcený aspirin

Zvláštní látka nazývaná kyselina salicylová také tvoří základní složku řady léčivých šamponů proti lupům. Rozdrťte dvě aspirinové tablety na jemný prášek a přidejte je do šamponu. Vždy si vlasy umyjte, šampon nechte minutu či dvě působit a poté jej důkladně opláchněte. Pomáhá i to, když se vlasy pravidelně kartáčují.

Svěží ústní voda

Cože? Ústní voda aplikovaná na vlasy? Na její obhajobu lze uvést, že přináší neskutečnost úlevu a svěžest! Zkuste to… Nejprve si umyjte vlasy běžným šamponem a poté jej opláchněte ústní vodou na bázi alkoholu. Její protiplísňové vlastnosti zabraňují růstu kvasinek a tím i lupům. Po jejím použití jsou vlasy ošetřené a lesklé. Nezapomeňte použít kondicionér.

Skvělá sůl

Ač to zní jakkoli bizarně, abrazivní kvalita soli může dělat zázraky. Stačí „pokropit“ ji přímo na pokožku hlavy. Pak ji mírně vmasírujte kruhovým pohybem. Takto se očistí pokožka hlavy, která bude připravená k obvyklému šamponování.

Nedoceněný česnek

Bez něj by bramboráky nebyly ničím. Stejně jako pravá hospodská česnečka. Věřte nebo ne, jeho štiplavý zápach patří k jednomu z nejlepších způsobů, jak potlačit lupy. Podobně jako v případě ústní vody u něj platí, že vyniká protiplísňovými vlastnostmi. Tak na co ještě čekáte? Buďte kreativní a rozdrcený česnek smíchejte třeba s medem či citronovou šťávou. Tuto pastu aplikujte na vlasovou pokožku, promněte, nechte pár minut působit a následně omyjte běžným šamponem.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat