Prostreno.cz

Proč používat na vlasy cibuli

Vadí vám pach cibule? Zkuste to ještě přehodnotit. Tato nezbytná součást kuchyně totiž patří k levným a velmi efektivním způsobům, jak podpořit růst vlasů! Co k ní přidat, aby byl výsledek co možná nejoslnivější?

Kdo by nechtěl mít dlouhé a lesklé vlasy plné objemu? Takové, za kterými se leckdo otočí. Tak bohužel. Většina z nás bojuje s lámavými, křehkými vlasy, které ne a ne povyrůst do požadované délky. A že to všechno stojí peněz! Výživové doplňky, séra, speciální masky a kúry nejsou zadarmo. Navíc nějakou dobu trvá, než se objeví první výsledky. (Obecně však platí, že ztráta 100 vlasů denně je optimální.) Ale tomu je konec. Taky už nechcete přijít ani o jeden svůj vlásek? Držte se osvědčených rad!

Co doporučují kadeřnice?

Každý den slupněte 2 lžičky lněného semínka, jednou týdně věnujte čas zábalu a masce. A taky aplikujte sérum podporující růst vlasů. Zároveň vypijte 2 litry vody denně a pravidelně používejte pouze dřevěný hřeben. Osvědčuje se i konzumace zeleného čaje, ořechů a zelené listové zeleniny. Vhodné je omezit kofein, stylingové přípravky, barvení a tepelnou úpravu vlasů. Naopak skvělá je cibulová šťáva.

Z talíře rovnou na hlavu

Odšťavněte dvě až tři cibule, šťávu naneste na pokožku hlavy, nechte 20 minut působit a poté smyjte. Je prokázané, že cibulová šťáva usnadňuje růst vlasů, zamezuje infekcím na pokožce hlavy a udržuje ji čistou a svěží. Je totiž velmi bohatá na sloučeniny obsahující síru, které jsou sice zodpovědné za štiplavý zápach, ale na druhou stranu tento nedostatek pozitivně vyváží. Lékaři apelují, že vysoce absorbovatelný zdroj síry, který se nachází právě v cibulích, a to zejména ve vnějších vrstvách, usnadňuje tvorbu keratinu. To růst vlasů podporuje jako nic jiného.

Gel, který proces urychlí

Cibulovou šťávu lze přitom smíchat i s drceným práškem ze semínek pískavice řeckého sena a medem (ten obnovuje přirozenou vlhkost vlasů a jejich rovnováhu). Tato směs se nechává působit přes noc a nanáší se na suchou pokožku hlavy, přičemž někteří k ní přidávají i olivový olej nebo gel aloe vera. I o něm je známo, že má chemické složení podobné keratinu. Podporuje tedy pružnost, působí proti lámání vlasů, proniká do hloubky a otevírá póry na pokožce hlavy.

Stop vypadávání i vyrážkám!

Pro podporu účinku této masky se vlasy zahalují do nahřátých ručníků. Ráno se hlava umyje běžným šamponem, přičemž dojde k odstranění onoho nežádoucího zápachu. Ale i kdyby odér zůstal, tak co? Cibule má zároveň antiseptické a antibakteriální vlastnosti, pomáhá bojovat s vyrážkami a lupy. Je nedoceněná, i co se role kondicionéru týče. Nevyvažují všechna tahle pozitiva jedno malé negativum?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat