Prostreno.cz

Kondicionér nepatří jen na vlasy. Tyhle triky oceníte v celé domácnosti

Kdo by dnes doma neměl kondicionér, ale napadlo vás vydat se s ním napříč celou domácností nebo má své čestné místo pouze v koupelně? Máme pro vás několik rad, jak ho můžete využít i jinak než tradičním způsobem!

Na začátku se podíváme trošku do historie, víte vůbec jak je starý kondicionér? Možná tomu nebudete věřit, ale patří do generace padesátníků. A to švýcarští farmaceuti vůbec neměli v plánu jeho vývoj! Původně jejich snaha mířila k vývoji prostředku na válečné popáleniny. A ejhle, jako vedlejší produkt objevili přípravek, který má změkčující účinek na vlasy a kondicionér spatřil světlo světa. Tak to by bylo něco málo z historie a teď slíbené tipy a triky, tohle určitě musíte vyzkoušet.

Snadno odlíčí odolný make-up

Občas se nám stane, že nám dojde odličovač nebo jsme na cestách a nechali jsme ho doma. Nic se neděje, v lepších hotelech v koupelně bývá i sáček s kondicionérem a ten vám s odlíčením hravě pomůže. A navíc vyjde kolikrát mnohem levněji než drahé speciální přípravky, tak proč to nezkusit?

Zklidní podrážděnou kůži po holení

Nemáte zrovna po ruce tělové mléko, nevadí, rychlá pomoc se skrývá právě v lahvičce s kondicionérem. Pokud vás trápí nepříjemné pálení a svědění po holení, jednoduše ještě ve sprše ošetřete místa slabou vrstvou kondicionéru. A za pár minut máte po starostech.

Vypere hedvábnou halenku

Dělávám starost označení „čistit pouze chemicky“ na hedvábné halence či šátku, ale na čistírnu nemáte zrovna ani pomyšlení. I s tímto problémem vám pomůže obyčejný kondicionér. Napusťte do umyvadla vodu (teplou na bílé a studenou na barevné oblečení) a přidejte lžíci kondicionéru. Halenku nechte pár minut namočenou a několikrát ji jemně v ruce properte. Nakonec ji vymáchejte a dobře pověste. Halenka bude opět jako nová.

Naleští nerez

Trápíte se s nerezovým umyvadlem, bateriemi či dalšími nerezovými plochami? Nezoufejte a skočte si do koupelny pro známou lahvičku. Za použití kondicionéru a suchého hadříku naleští všechny nerezové i chromované plochy, teď už vás nic nezaskočí.

Oživí pokojové květiny

Pokojové květiny jsou oblíbenou dekorací, ale také velmi rád na ně sedá prach. S kondicionérem je můžete velmi snadno oživit a vrátit jim ztracený lesk. Stačí vám k tomu opět měkký hadřík a pár kapek kondicionéru, jednoduše listy otřete a budou opět jako ze žurnálu.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat