Prostreno.cz

Drobnosti, které můžete udělat pro rychlejší růst svých vlasů

Sníte o dlouhých vlasech jako z reklamy, ale máte pocit, že v tomhle směru se čas nějak zastavil? Možná je to proto, že používáte příliš kosmetiky, nechodíte pravidelně ke kadeřnici a myjete si hlavu každý den. Napravit se toho dá ale víc…

Rostou vám vlasy pomalu, což vás dohání k šílenství? Místo stížností na smůlu, osud či geny to vezměte do vlastních rukou. Namítáte, že nevlastníte kouzelný prsten Arabely, ani zázračnou živou vodu? Naštěstí existují i jiné způsoby, jak růst vytoužené hřívy trochu popohnat. Stačí dodržovat pár jednoduchých pravidel!

Žijte zdravě, jak jen můžete

To, co jíte, pijete a jak zacházíte se svým tělem, má velký vliv i na vaše vlasy. A teď ruku a srdce, že vy příjmu ovoce a zeleniny moc nedáte? Základem pro zdravé a rostoucí vlasy je jídelníček bohatý na omega-3 mastné kyseliny, vitaminy a minerály. Takže avokádo, losos, brokolice, však to znáte…

Nepřehánějte to s kosmetikou

Obyčejný šampon, suchý šampon, kondicionér, olejíček na roztřepené konečky, balzám pro objem, lak, gel, pěnové tužidlo – jsou tyto zbraně součástí vašeho arzenálu? Nic proti vašemu dobrému úmyslu, ale čím více produktů používáte, tím víc si také ucpáváte vlasové folikuly, což růstu nikterak nepomáhá. Dopřejte svým vlasům občas odpočinek a nechte je volně dýchat. Uvidíte sami, že se vám odmění.

Choďte ke kadeřnici častěji

Pravidelné zastřihávání hřívě prospívá, jelikož se díky němu zbavíte suchých a poškozených konců, které zbytečně zatěžují. Co se stane, když se budete nůžkám vyhýbat? Časem se dočkáte kompletní lámavosti vlasů a ještě větších škod. Nebojte se tedy častých návštěv v salonu, i to růstu paradoxně prospěje!

Noste volnější účesy

Pevný culík, drdol, čelenka, která odolá i hurikánu? Ani tudy cesta nevede, i když je pochopitelné, že ráno je každá minuta drahá, a čas na vymýšlení nějakého složitého stylingu se hledá dost těžko. Ve finále vám však všechny tyto utažené „variace“ pořádně škodí, neboť ničí strukturu a přispívají k vypadávání nových přírůstků. Vážně to občas nezvládnete s rozpuštěnými vlasy či volnějším uzlem?

Nemyjte si hlavu každý den

Pocit čerstvě umytých vlasů je sice příjemný, ale mít ho každý den ve skutečnosti nadělá víc škody než užitku. Šamponování dennodenně brání přirozené produkci mazu, který má v popisu práce ochraňovat vaši hřívu před vnějšími vlasy. Na frak dostává také hydratace, tudíž nic nezkazíte, když očistný proces budete provádět obden.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat