Prostreno.cz

Zbavte se nevzhledné bradavice. Pomůže aloe vera i jedlá soda

Že na bradavici platí jen kapalný dusík? Jako poslední možnost určitě. Jenže dřív, než na ni dojde, zkuste dát šanci i jiným prostředkům. Vždyť jich máte doma hned několik a možná o tom ani nevíte!

Když se řekne bradavice, mnozí si automaticky představí zlou čarodějnici z pohádky, které taková „ozdoba“ trůní na nose. Tento nezhoubný novotvar však není jen záležitostí příběhů pro děti, běžně se vyskytuje i v reálném životě – bohužel. Za jeho vznikem stojí kožní papilomavirus (ve zkratce HPV), který napadá lidské buňky. Přenáší se dotykem a je schopný „zadělat“ na bradavici, než řeknete švec.

Inkubační doba samotného výrůstku může být několik dnů, týdnů, ale i měsíců nebo dokonce let. Nikdy tedy přesně nevíte, kdy se objeví. Jak se s takovým nemilým překvapením vypořádat? Pár možností by tu bylo…

Tea trea. Esenciální léčba

Jedinečný olej získávaný z australského čajovníku vám hodí záchranné lano. Smíchejte jeho malé množství s kokosovým olejem a vzniklou mast aplikujte na nežádoucí útvar. Nebo tři kapky vmíchejte do trochy vody. Tekutinou si pak jemně třete postižené místo, ideálně dvakrát denně.

Jedlá soda, spolehlivý dermatolog

Pytlíček s jedlou sodou má doma téměř každý, takže ani vy pravděpodobně nebudete výjimkou. A je to jen dobře! Když asi polovinu čajové lžičky smícháte s kapkou ricinového oleje, nebo citronovou šťávou, máte v rukou osvědčený medikament proti bradavicím. Dejte mu prostor ráno, v poledne i večer, do dvou týdnů budete na tento kosmetický problém pouze vzpomínat.

Jablečný ocet, vítaná spása

Protizánětlivé a antimikrobiální vlastnosti jablečného pomocníka by byl hřích nevyžít. Jak přesně s ním zacházet? První variantou je nanést ho na vatový tampon, se kterým budete „přejíždět“ po bradavici. Ocet si v této krizové situaci ale náramně rozumí také se solí, tudíž i spojení těchto dvou ingrediencí se jeví jako ideální řešení.

Aloe vera, zelená pro úlevu

Gel z aloe vera není jen výborným prostředkem v případě popálenin, poradí si totiž i s hrbolatým kožním nárůstkem, který vás připravuje o nervy. Tím, že je lepivý, se snadno aplikuje, takže jeho služby můžete využít i několikrát denně. A přesně to je také vhodné dávkování!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat