Prostreno.cz

Boty nebo štípance. Na co všechno se dá použít deodorant

Deodorant je jedním z nejvíce víceúčelových předmětů, které můžete mít doma i v tašce. Poslouží vám pro rychlou opravu krásy a dokonce může provonět i vaše skříně! Opravdu ho používáte jen do podpaží?

Deodorant se používá do podpaží proto, aby se zabránilo nadměrnému pocení a tělesnému zápachu. A dál?

Nohy v suchu

Podpaží je považováno za oblast s nadměrným pocením. Jaké další místo je k zápachu a pocení náchylné? Nohy, samozřejmě. Těsná a vlhká obuv jim vůbec neprospívá! Jak v takovém případě postupovat? Dřív, než ulehnete do postele, použijte na své dolní končetiny právě již zmíněný deodorant. Proč zrovna před spaním? Pokožka jej lépe absorbuje. Když prostředek z drogerie nanesete chvíli před obutím, může to být dost nepohodlné a kluzké.

Stresový pot a make-up

Znáte to. Čeká vás pohovor, takže máte návaly horka, jen co na něj pomyslíte. Během minuty je fuč tvrdě vypracovaný make-up. A dokonce i účes, který vinou zvlhnutí nedrží tak, jak by měl. Co s tím? Stresové pocení můžete eliminovat tím, že deodorant nanesete kolem vaší vlasové linie a na záda. Vlasy se nepřilepí ke krku a líčení utrpí menší ztráty.

Pohodlná obuv

Máte pár bot, které sice milujete, ale zároveň nenávidíte, protože vám v některých místech nevyhovují? Poškrábané pokožce se dá vyhnout použitím deodorantu. „Promázněte“ jím svoje boty a považujte ho za nouzové mazadlo. (Použijte čirý deodorant, pokud jde o kožené nebo tmavé boty.)

Hmyzí štípnutí

Můžete snížit svědění způsobené hmyzem tím, že na postiženou oblast použijete dobrý deodorant. S ním se štípance hojí rychleji, což je informace, která se v sezoně bude hodit.

Stehna „bez ztráty kytičky“

Pravidelně chodíte na taneční kurzy, nebo si jen tak jdete „zaplesat“? Pokud chcete udržet svá stehna daleko od nepohodlí, lepkavosti a zvýšeného tření, které může pokožku podráždit, několik hodin před odchodem z domu je namažte deodorantem. Jednoduché, leč efektivní.

Svěží skříně

Některé deodoranty obsahují vonné látky, které vydrží déle než kolínské vody a parfémy. To se hodí zvlášť v případě, když potřebujete provonět svoje skříně. Na kus látky nebo staré tričko naneste deodorant a nechte je položené mezi vaším oblečením. Vůně bude jemná, nevtíravá, ale přítomná. A o to přece jde.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat