Prostreno.cz

Způsoby, jak do své domácnosti pozvat pozitivní energii

Co mají společného květiny, esenciální oleje, hudba a himalájská solná lampa? Vlastně všechno. Díky nim se totiž budete doma cítit pohodlně, příjemně a spokojeně. O dobrou náladu pak nebude nouze!

Nejste ve své kůži, přepadají vás chmurné myšlenky a celkově to stojí „za starou bačkoru“? Možná je to proto, že ve vaší domácnosti není dostatek pozitivní energie. Věřte, nebo ne, tento stav si skutečně s lidskou psychikou může nehezky pohrát. Jenže jak ve svém obýváku i ložnici navýšit „veselé“ vibrace, které slibují pocit štěstí a blaženosti? Možností je hned několik – stačí si vybrat. Vyzkoušet můžete třeba tohle!

Rozpalte aromalampu. Tu na svíčku i elektrickou

Esenciální oleje nejsou jen prostředkem, jak svůj domov hezky provonět. Jejich moc je mnohem větší! Vždyť dokážou vyčistit vzduch od bacilů i virů. Také blahodárně působí na vaši náladu a pomáhají při léčbě různých onemocnění. Ke zlepšení vibrací i celkové atmosféry jsou obzvláště vhodné esenciální oleje s vůní bazalky, borovice, santalového dřeva, jalovce, skořice, rozmarýnu, eukalyptu, jasmínu a levandule. Který použijete jako první? Ať už zvolíte jakýkoli, už po pár minutách inhalace se budete doslova „tetelit blahem“.

Pořiďte si himálajskou solnou lampu

Solné lampy byly poměrně dlouho vědeckým „jablkem sváru“. Někteří experti je vnímali jako zdraví prospěšné, zatímco jiní je považovali za přeceňovaný podvod bez valného účinku. Kde je tedy pravda? Nedávno se prostřednictvím jisté studie ukázalo, že himalájské lampy mají schopnost eliminovat ze vzduchu v místnosti prach, pyl, kouř a další nečistoty. Také prý zvyšují energetickou hladinu, odstraňují statickou elektřinu, neutralizují elektromagnetické záření, povzbuzují spánek a navozují příjemné emoce. Stačí vám to jako odpověď i pádný důvod ke koupi útulně svítící solné dekorace?

Vyžeňte ticho, pusťte si hudbu

Hudba je organizovaný systém zvuků. Také něco, co má uklidňující a hojivý účinek na celé tělo, protože dokáže navýšit energetické vibrace v jakémkoli prostoru. Lékaři, psychologové i ostatní odborníci na slovo vzatí se domnívají, že správný výběr hudebního žánru poskytuje úlevu od bolesti, prospívá srdci, posiluje imunitní systém a zlepšuje koncentraci i učení. Rovněž je to prý efektivní způsob, jak se zbavit únavy a splínů! Tak jaký šlágr si pustíte vy?

Vyzdobte si domácnost květinami

O tom, že pohled na zeleň i různobarevné květy je báječným dopingem psychiky, se mluví už dlouho. Proč si tedy kousek přírody nepořídit i domů? Když budete v obležení květin, podle amerických vědců z Harvardovy univerzity zvýšíte svou energii i pozitivní myšlení. V tomto ohledu mají nejlepší pověst růže, chryzantémy, kaktusy, aloe vera, levandule, rozmarýn i orchideje.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat