Prostreno.cz

Kuchyňské skladovací plochy, které pravděpodobně i vy přehlížíte

Obvyklé úložné prostory, jako jsou zásuvky a skříně, mohou z vaší kuchyně udělat oázu pořádku a harmonie. Nikdo jich nikdy nemá dost. Lze jejich řady ještě rozšířit? To si pište. Existují i méně využívané prostory, které pravděpodobně i vy přehlížíte! Které to jsou?

Už ve vaší kuchyni nemáte místo na další hrnce a suvenýry, které jste si koupili na místním jarmarku? Rozhlédněte se. Kuchyně je plná zákoutí, která mohou zabránit tomu, aby vám nezbytnosti začaly přerůstat přes hlavu.

Nad skříňkami

Pokud vaše skříňky nedosáhnou až ke stropu, využijte co nejvíce otevřeného prostoru nad nimi. Použijte jej k ukládání vzácných spotřebičů, míchacích misek nebo dekorativních předmětů, jako jsou třeba starožitné čajníky. Pokud se vám věci uskladněné téměř u stropu nelíbí, investuje do košů, které představují pěkný způsob, jak mít všechno téměř po ruce, ale s příjemným obalem. Do košů můžete ukládat i zásoby papírových ručníků nebo mycích houbiček. Tím ušetříte místo pod dřezem.

Využití stěny

Držák na pánve, hrnce nebo obracečky stojí pár korun. Díky němu se dá využít maximum volného prostoru na stěnách. Obáváte-li se ušpinění omítky, dejte na zeď nějakou okrasnou a omyvatelnou tapetu – třeba s motivem květin nebo kuchyňských potřeb.

Košíky navíc

Nainstalujte malé drátěné koše na dveře skříňky pod umyvadlem a uložte do něj houbičky, mýdla, rukavice a další čisticí prostředky, které nutně potřebujete. Když půl hodiny v útrobách kuchyně nehledáte to či ono, mytí nádobí a úklid jako takový je o dost rychlejší.

Místo nad dveřmi

Sundejte starý obrázek a nad dveře přidělejte poličku v barvě kuchyňské linky. Koneckonců, je to skvělý prostor pro ukládání věcí, které nepoužíváte každý den. Každý kousek životního prostoru se hodí!

Vedle lednice

Tento zoufalý prostor mezi vaší ledničkou a stěnou nemusí zůstat nevyužitý. Máte-li pouhých šest centimetrů místa, obstarejte si rolovací regálovou jednotku, která dokáže uskladnit vše od konzervovaného zboží a koření až plechovky. Uvidíte, že si ho zamilujete.

Nad vaší lednicí

Použijte dekorativní koše, abyste vytvořili prostor nad vaší chladničkou. Ty mohou ukrývat kuchařské knihy a časopisy, nerozdělané sáčky s kořením, balení těstovin, sušenky nebo cereálie – zkrátka vše, co nemusí být v chladu.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat