Prostreno.cz

Neobvyklá využití použitých čajových sáčků

Až vám řekneme, co všechno čajové pytlíky dovedou, jistě si budete spílat, že jste je doteď bezmyšlenkovitě vyhazovali. Vždyť platí za skvělé hnojivo květin, ochutí vám těstoviny i zjemní chuť masa, a ještě vás ušetří dřiny s připečenými plechy!

Pokud jde o celosvětovou oblíbenost, čaj rozhodně patří na přední příčky vyhledávaných nápojů. Také si na něj potrpíte? Jste-li vyznavačem toho porcovaného, jistě u vás o použité čajové sáčky není nouze. A teď se přiznejte – co s nimi děláte, když splní svůj hlavní účel? Pokud je bez ladu a skladu házíte do koše s tím, že se na nic nehodí, jste sami proti sobě. Jak se s tímto „odpadem“ dá naložit? To byste se možná divili!

Překvapivé ochucovadlo pokrmů. Jako vážně

Věřte, nebo ne. I použité čajové sáčky dokáží být hodně všestranné, když dojde na věc. Zkuste je nejprve deset minut povařit ve vodě, poté je vyjměte. S naprostým klidem pak v této tekutině uvařte těstoviny nebo rýži. Nebojte, připravovaný pokrm vám to opravdu nezkazí. Jelikož čaje obsahují spoustu živin, přinesou zajímavé zdravotní benefity až na váš talíř. Tak se takovému heřmánku či jasmínu vůbec nebraňte! Taniny schované v čaji černém zase zjemňí chuť masa. Neplánujete zrovna dneska grilovačku?

Parádní přísada do kompostu i skvělé hnojivo květin

Čajový odpad nepatří do koše, ale do kompostu. Jelikož je bohatý na dusík, dodává bakteriím energii, kterou nutně potřebují k rozkládání. Nutno dodat, že tento výživný balíček hodně ocení i rostliny na zahrádce, jež mají rády kyselejší půdu, jako jsou například růže nebo kapradiny. Pokud jde o květináče, i tam sáčky můžete zvesela „uskladnit“. Dodají půdě živiny a ještě v ní udrží vlhkost.

Méně práce při mytí připečeného nádobí. Konečně

Nejčastěji si připravujete nápoj černý? Pak pro vás máme asi ty nejlepší možné zprávy. Třísloviny, které se v něm nacházejí, pomohou vyčistit zamaštěné a připečené nádobí. Stačí ho přes noc nechat ve dřezu s teplou vodou a několika již dávno vylouhovanými sáčky. Ráno vám práce půjde snadno a rychle od ruky. Tak toho využijte…





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat