Prostreno.cz

Kosmetické přednosti rajčat. Neuvěříte, co dokážou s vaší pletí

Obvykle rajčata přidáváte do salátů? Zkuste s nimi sem tam ošetřit i obličej. Odměnou vám bude pomalejší stárnutí i vyrovnaný tón pleti. S jejich pomocí se však můžete zbavit i kruhů pod očima nebo akné!

Ačkoli spousta lidí jednoznačně považuje rajské jablíčko za zeleninu, z botanického hlediska hovoříme spíše o ovoci. Ovšem ruku na srdce – není to vlastně úplně jedno? Tato šťavnatá pochutina je k dispozici celý rok, což z ní dělá hodně oblíbenou surovinu. Do karet jí hraje také fakt, že se dá zpracovat mnoha různými způsoby – a pozor, nejen při vaření. Co se stane, když rajčata začnete využívat jako kosmetiku? Pak vás tyto famózní účinky rozhodně neminou! Čeho se dočkáte?

Stopka kruhům pod očima? Přesně tak!

Tmavé „pytle“ pod očima nepotěší při prvním ranním pohledu do zrcadla asi nikoho. Že vám o tom nemusíme vůbec vykládat? Vyzrajte na tuhle nevítanou svízel rajčetem! Kromě toho, že zesvětlí celou „podoční“ oblast, také přispěje k elasticitě a pružnosti pokožky. Smíchejte jeho nektar s trochou citronové šťávy. Ideální doba působení získané směsi je něco mezi pěti a deseti minutami.

Peeling, co vám dodá jiskru

Exfoliace. To je termín, kterým se označuje odstraňování odumřelých kožních buněk z povrchu pleti, čímž se otevře cesta všem výživným látkám z používané kosmetiky. Proč je to dobrá věc? Všechna zkrášlovadla, na která tak sázíte, se rázem stanou mnohem účinnější, jelikož proniknou do hloubky pokožky. Vzhledem k tomu, že rajčata jsou mírně kyselá, platí za báječný exfoliační prostředek. Navíc naprosto přírodní! Neváhejte s jejich pomocí ošetřovat obličej pravidelně, tento domácí peeling je také vhodný při vráskách a rozšířených pórech!

Sbohem, nenáviděné pigmentové skvrny

Můžete si o rovnoměrném tónu pleti nechat jenom zdát, protože na vaši bezchybnou vizáž i nervy útočí tmavší skvrny, s nimiž si prostě nevíte rady? Zachovejte klid, rajče vám hodí záchranné lano! Jeho šťáva má schopnost neutralizovat přebytečný melanin, což je hnědý až černý kožní pigment. Pokud si ji budete na tvář aplikovat pravidelně, brzy budete mít po starostech. Tak na co ještě čekáte? Mimochodem, tahle „kosmetická vychytávka“ také zlepšuje vzhled jizev, zpomaluje stárnutí a přispívá k léčbě akné.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat