Prostreno.cz

Oleje, které pomohou mazlíčkům proti blechám

Blechy patří mezi malé a otravné parazity žijící z krve zvířecích hostitelů. Věděli jste, že existuje více než 2500 různých druhů blech? Všechny do jedné však nesnášejí různé esenciální oleje. S pomocí kterých zázraků se těchto nezvaných návštěvníků zbavíte?

Blechy se rozmnožují velmi rychle, a asi není nutné podotýkat, že každý majitel pejska nebo kočičky z jejich přítomnosti neskáče radostí. Nejen jejich výskyt, ale i kousnutí může být velmi dráždivé. Nenechte to dojít tak daleko, použijte esenciální oleje! Jaké?

Cedrový olej

Jedním z nejlepších olejů pro odstranění blech je ten cedrový. Cedr tyhle parazity odpuzuje a zároveň i zabíjí. Olej můžete přidat do difuzéru, ale lze jej ve zředěné formě použít i přímo na srst domácích mazlíčků.

Olej lemongrass

Lemongrass blechy irituje, po aplikaci je dokáže přesvědčit, aby opustily hostitele. Jeho vůně je pro ně velmi nepříjemná. Jeden z nejoblíbenějších a nejvíce osvěžujících způsobů použití tohoto zázraku je v difuzéru. Někteří však dávají přednost jeho ředění v nosném oleji, například kokosovém. Tato směs se rozstříká nebo vmasíruje do chlupů mazlíčka a nechá působit. Po hodině psa nebo kočku vykoupejte.

Mátový olej

Tento olej není známý jako účinný odpuzovač blech, pomáhá však jiným způsobem. Léčí totiž podráždění a záněty, které tyto potvůrky způsobují. Stimuluje krevní oběh, urychluje proces hojení a poskytuje určitou úlevu od bolesti, což se vždycky hodí. Místo, kde se mazlíček drbe, nebo je podrážděné, zakápněte mátou a radujte se z výsledku.

Polej obecná

Jeden z nejlepších a nejsilnějších repelentů na trhu? Polej obecná. Jelikož se jedná o opravdu mocného pomocníka, nepřehánějte to s použitým množstvím, jinak psa nebo kočku podráždíte. Ve vyšších dávkách je polej dokonce i toxická, a také by se neměla používat přímo na pokožku zvířat. Olej rozstříkejte v okolí pelíšku.

Citronový olej

Citron spolehlivě odpuzuje hmyz, což je důvod, proč na něj tolik majitelů koček a psů nedá dopustit. Účinné látky v tomto oleji blechám nedají spát, proto provoňte lůžko vašeho zvířete opojnou silicí.

Rozmarýnový olej

Rozmarýnový olej obsahuje mnoho působivých aktivních látek, které mohou pomoci uzdravit bleší kousnutí, a zároveň vytváří nepříjemné prostředí pro život zmíněných parazitů. Rozmarýn však nepoužívejte, pokud patříte k majitelům koček. Pro ně může být toxický. Do vaničky s vodou přidejte 58 kapek tohoto oleje a důkladně promíchejte. Poté vykoupejte svého pejska, určitě se mu uleví.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat