Prostreno.cz

Esenciální oleje jsou vhodné i pro zvířata. Tyhle váš pes ocení

Má váš štěkající přítel blechy, je agresivní nebo trpí alergií? Řešením může být esenciální levandule nebo lemongrass. Cedrové dřevo mu zase dokáže zlepšit krevní oběh a zmírnit bolesti pohybového aparátu!

Esenciální oleje jsou jako alternativní léčivé prostředky využívány již celá staletí. Vždyť pomáhají při řešení různých zdravotních problémů, včetně bolestí hlavy, depresí, kašle, nachlazení, chřipky nebo hormonální nerovnováhy. Je ale aromaterapie opravdu určena výhradně jen lidem? Pochopitelně, že ne, protože i němé tváře se z jejího blahodárného působení zaradují! Co mohou konkrétní vůně přinést vašemu psovi?

Pozor, začínáme

Teď si možná říkáte, jak je vůbec něco takového proveditelné. Měli byste snad svému chlupatému parťákovi připravovat koupele s výše zmíněnými přísadami? Nebo je lepší přímá aplikace na místo, kde nejlepší přítel člověka nejčastěji odpočívá? Ani jedno, ani druhé.

Pokud se skutečně vydáte cestou „psí aromaterapie“, odborníci radí jít na to pozvolna. To znamená vmíchat 1 až 2 kapky zvoleného vonného prostředku do přibližně 50 kapek dalšího nosného oleje, kupříkladu olivového nebo slunečnicového. Získanou směs následně nechte psovi očichat, přičemž ji v malém množství naneste na zadní stranu jeho krku. A teď k samotnému výběru. Tohle je nejvhodnější nabídka, kterou váš čtyřnohý mazlíček jenom ocení!

Cedrové dřevo zabírá nejen na blechy

Tato tekutina je přímo pověstná svou schopností účinně likvidovat jakékoli škodné návštěvníky, a to včetně blech. Ovšem stejně dobře stimuluje krevní oběh a zmírňuje agresi. Obzvláště vhodná je pro hafany, kteří se vlivem pokročilejšího věku potýkají se ztuhlostí pohybového aparátu, přičemž trpí bolestmi. Nelze nezmínit, že onen „medikament“ rovněž zlepšuje funkce ledvin a tlumí kašel.

Levandule jako výbava na cesty

Je váš pes při cestování nervózní? Je jedno, zda se mu nezamlouvá auto, vlak či městská hromadná doprava. Buď jak buď, jeho centrální nervový systém blahodárně pohladí levandule, která ho v daném prostoru okamžitě uklidní. Zlepšovák s příjemným aroma ale není vhodný jenom při úzkostech, neboť se uplatní rovněž při nespavosti a alergiích.

Lemongrass léčí záněty

Na analgetické a protizánětlivé schopnosti oleje získávaného ze sladce vonící citronové trávy spoléhá i ajurvédská medicína. Kde je ale psáno, že může pomoci jen lidem? S naprostým klidem ho při léčbě zánětů „naordinujte“ i vašemu psovi! Sluší se dodat, že lemongrass také pořádně odpuzuje klíšťata a komáry, což začíná být hodně aktuální téma.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat