Prostreno.cz

Pivo a jedlá soda jsou tajné triky na čistá okna

Krásně čistá okna by měla být součástí každé domácnosti. Když už si na mytí oken uděláte čas, tak je ku vzteku všech výsledek nevalný? Co zabírá ze všeho nejvíc? Dejte přednost pivu, kuchyňské soli nebo jedlé sodě!

Jako by to bylo včera, co naše maminky poctivě leštily okna prostřednictvím novinového papíru. I v dnešní době se stále najdou ženy, které nedají na tento starý způsob dopustit. Klasikou také zůstává používání otcové vody. Ta pomáhá odstranit veškerou hrubou špínu. Pak už stačí okna pouze přeleštit. A na to i vám bravurně poslouží právě již zmiňované klasické noviny. Pokud trošku přitlačíte, budou se všechna okna lesknout v záři slunce.

Zkuste to i s pivem!

Patří vaše drahá polovička k milovníkům piva? Pak se ve vaší domácnosti určitě jeden „lahváč“ najde. Neváhejte ho použít a vrhněte se do práce. Pivo nemusíte vůbec ředit. Stačí ho nalít na bavlněnou utěrku a začít čistit skla. Zbavíte se tak všech usazenin a nakonec už jen okna lehce vyleštíte. A ani v dalším případě nemusíte chodit do drogerie. Stačí, když otevřete spižírnu!

Kuchyňská sůl nebo soda

V pěti litrech teplé vody rozpusťte pět polévkových lžic soli nebo jednu lžíci sody. Tímto roztokem vydrbejte všechny nečistoty a následně přeleštěte suchým bavlněným hadříkem. Okna se budou lesknout, a to beze šmouh. Co dělat, pokud jedlou sodu nemáte? Sáhněte po prášku do pečiva. Účinek bude stejný. Lesk také zajistí teplá voda ve spojení s octem. Parádu však naděláte i s tipem našich babiček. Jistý kouzelný sáček při mytí oken přijde vhod!

Starý dobrý pudink

Pudink není dobrý jen na vaření. V pěti litrech vody rozpusťte jedno balení vanilkového pudinku, pořádně rozmíchejte a pusťte se do umývání. Poté, co zbavíte okna veškeré špíny, nepřecházejte ke klasickému leštění suchým hadrem, jako tomu bylo v předchozích případech, ale utěrku propláchněte v čisté vodě a okenní tabule nechte uschnout. Poté přetřete suchým hadříkem. Okna budou jako ze žurnálu, a navíc to ve vaší domácnosti bude krásně vonět! Tak co, vyzkoušíte tenhle fígl?

Zdroj: názor autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat