Prostreno.cz

Komentáře k článku

Nováková 19.06.2019

Poradí někdo? Nový soused si nastěhoval proti našemu domu 2 "vlčáky". Jsou celodenně zavření v kotci i v tom největším horku. Párkrát do týdne je vypustí na max. 5 minut na zahradu/ta má cca 80m2/. Myslíme si, že tímto jednáním psi trpí, štěkají, vyjí, mlátí miskou na pití/často prázdnou/. Z kotce vidí na stěnu z plotu to je vše. Dali jsme podnět se sousedy na OU na týrání psů. Výsledek? Vše je v pořádku o psy je "excelentně" postaráno, mají tam plný kufr konzerv. A žádný předpis nenařizuje psy venčit!!! A dovedete si představit ten pach, co se nám z kotce line do domku a celé uličky? Nevíme jak se bránit a hlavně, bránit ty psy, kteří jsou podle nás chudáci. Celý den sami, bez kontaktů s lidmi. No - horší než v "base"

Haf Nováková 20.06.2019

Obrana neexistuje. Tady čokl pod oknem kvílí celej den. Vše OK.>:(

Iva Haf 20.06.2019

Nahlásit, co jiného.

úřednice v důchodu Haf 21.06.2019

Dobrý den, nedejte se z OÚ odbýt! Jasně že jde o týrání. Napište podnět na místně příslušnou veterinární správu a kopii dejte na vědomí odboru životního prostředí místně příslušnému a třeba i nadřízenému - krajskému. Musíte písemně a po 30 dnech urgovat odpověď. Ať se úředníci točí. Váš pan starosta si v tom hnoji máčet ruce nebude. Ten má jen politickou odpovědnost a problémy spoluobčanů ho nezajímají - obvykle. A možná ani on neví, co s tím - abych nebyla tak drsná.:-)

úřednice v důchodu úřednice v důchodu 21.06.2019

Moje odpověď patří k článku na 2 německé ovčáky zavřené stále v kotci. Štěkání je přirozený projev psa - s tím na úřadech neuspějete. Pouze po 22. hodině je to rušení nočního klidu - a možné stěžování.

lenka 19.06.2019

mám fenku z útulku a po cca 4 letech a snažení se stále (sice míň) doma nachází její potřeba

Pepa. lenka 20.06.2019

Také máme psa z útulku. Čůral v domě. Pomohl až výprask. A časté venčení. Během dvou dní pochopil a teď v pořádku.

Leni 19.06.2019

Neni pes jako pes....

Mirek 18.06.2019

Článek obsahuje jeden mýtus. Psi si velmi dobře pamatují, když něco provedou i po dlouhé době. Když přijdu domů a pes mne nevítá a čumí z boudy, je jasné, že něco vyvedl, jedno co, vyhrabal kytky, zakousnul slepici, vykadil se na dlažbu. Pamatuje si to i po celém dni.

Ilca Mirek 19.06.2019

Jj,to je presne*17*nastesti si pamatuji i chovani od lidi zle i dobre.. *17*

Jana Mirek 19.06.2019

Tak spíš tohle je mýtus. Pejsek samozřejmě vůbec netuší, že něco provedl, to že se Vám zdá, že to ví, je jen reakce psa na Vaši náladu a duševní rozpoložení. Když se krčí, klopí uši, snaží se Vás olíznout, to je jen takzvané konejšivé jednání, které pejsek provádí vždy, když cítí podráždění člověka. A jestli předtím něco provedl, nebo neprovedl s tím má pramálo společného. Je pravděpodobné, že když vidíte doma něco rozbitého, nebo bobek, rozčílíte se a pes Vás bude chlácholit, což si vyložíte jako že věděl, že něco provedl. Pokud se to stává častěji, pes Vás konejší už preventivně a stává se z toho rituál. Ale úplně to samé se stane, pokud pes bude úplně vzorný a Vám se jen něco nepovede v práci, nebo Vás něco naštve. Přijdete podrážděný a pes bude konejšit, aniž by tušil, co se stalo. Schválně zkuste odejít jen na pár minut, aby pes nestihl nic provést. A vsadím se, že i když bude všechno v pořádku a Vy se jen zamračíte, bude vypadat, jako by obrátil dům naruby.

Iva Ilca 20.06.2019

Naše bordera když něco vyvede venku a já otevřu dveře, tak zmizí a pozoruje co budu dělat. Moc dobře ví co vymastila a že to nesmí 😁

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat