Prostreno.cz

Obyčejné kostky ledu jsou kosmetickým pomocníkem

Mladistvá vizáž, čisté póry, žádné pigmentové skvrny ani přebytečná mastnota. Zní to jako sen? Proměňte ho v realitu pomocí kostek ledu.

Zásobník na led? Běžné domácí vybavení, které, zcela logicky, více využíváme spíše v horkých měsících roku. Také ten váš teď zeje prázdnotou, protože nemáte chuť na nic studeného? Chyba, vaše pokožka možná ano. Proč jsou ledové kostky podceňovaným, ale skvělým kosmetickým prostředkem?

Exfoliace má své opodstatnění

Z kostek ledu lze udělat velice účinný peeling pleti. Exfoliace neboli odstranění odumřelých buněk vyčistí zanesené póry a zlepší absorpci pečujících látek v používaných produktech. Tento proces se provádí i za účelem zpomalení tvorby vrásek a likvidace pigmentových skvrn i kruhů pod očima. Nejlepších výsledků dosáhnete, když do zásobníku místo vody nalijete mléko. Obsažená kyselina mléčná se postará o hloubkový „úklid“, přičemž poskytne i dávku potřebné hydratace. Takto přichystaným studeným zlepšovákem si jemně přejíždějte po obličeji, dokud se úplně nerozpustí.

Delší výdrž make-upu

Znáte to. Ráno si pracně děláte make-up a potřebujete, aby s vámi po celý náročný den „udržel krok“. Poctivě tedy nanášíte všechny ty podkladové báze, fixátory a další vychytávky, které slibují, že líčidla „bez ztráty kytičky“ přežijí i liják, hodinu ve fitku a pobyt v sauně. Jenže ouha, už po obědě zjišťujete, že to není tak docela pravda. Co tedy místo nich vsadit na led, který pokožku na aplikaci zkrášlovatel důkladně připraví? Při malování začněte nejprve jím. Výsledek vás možná hodně překvapí!

Spása při mastném nadělení

Někdo má to štěstí, že se chlubí normálním typem pleti, zatímco jiného nadměrná regulace mazu dohání k šílenství. I v tomto případě bude ledová kostka vítaným spojencem! Na aktivitu mazových žláz si totiž hezky posvítí a trochu ji zkrotí. Už pomalu otevíráte mrazák? Do zásobníku kromě vody nebo mléka klidně dejte i borůvky či nastrouhanou okurku. Antioxidanty v těchto potravinách zapůsobí jako parádní lifting.

Zdroj: 1mhealthtips.com, healthline.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat