Prostreno.cz

Jak vypadat svěže po probdělé noci?

Podzimem začíná sezóna večírků a plesů, a tak se mnohé z nás několikrát týdně dostanou do postele až v poměrně ranních hodinách. Co dělat, aby to na nás ráno nikdo nepoznal?

Stačí dodržet několik kroků a budete i po probdělé, divoké noci vypadat, jako byste prožila večer na gauči u televize a v deset už byla v posteli…

Krok č. 1: Připravte se předem

Alkohol dehydratuje. A to se projeví i na vaší pokožce nebo vlasech. Takže abyste zabránila nejhoršímu, je dobré se připravit ještě předtím, než vyrazíte do víru zábavy. A jak si nejlépe zajistit dostatečnou hydrataci „zevnitř“? Než se vydáte na večírek, dopřejte si vitaminový doplněk na bázi rybího oleje, nebo se „nadopujte“ vitaminem B (samozřejmě pouze v doporučené dávce!). Nejenže budete ráno vypadat o mnoho svěžeji, ale budete se tak i cítit.

Krok č. 2: Přidejte polštář proti opuchlým tvářím

Zkuste poměrně jednoduchý trik – než půjdete po divoké noci venku spát, přidejte do postele ještě jeden polštář navíc a spěte s hlavou o něco výš. Lymfatický systém odvede přebytečnou tekutinu, která by jinak způsobila opuchlost obličeje. Dobré je také aplikovat před spaním na pleť sérum obsahující vitamin B5.

Krok č. 3: Nechte to na kofeinu

Kofein představuje – kromě „nakopnutí“ smyslů a mozku po probdělé noci – také skvělý lék na kruhy pod očima, oteklá víčka a zarudnutí pleti na obličeji. Pro tento účel ho ale nemusíte pít – stačí aplikovat vlažné sáčky čaje (nejlépe zeleného, ale můžete použít i černý) na oči a další „postižená“ místa.

Krok č. 4: Maskujte

Teď, když jste se vypořádala s těmi nejviditelnějšími stopami probdělé noci, je na čase zakrýt i jejich poslední zbytky. I tady si můžete pomoci pár osvědčenými triky:

1. Korektor

Barevné rozdíly a nedostatky na pleti překryjte korektorem. Pamatujte – zelené tóny korektoru neutralizují nejrůznější zarudnutí, žluté pak pomohou překrýt tmavé kruhy pod očima.

2. Make-up

Ačkoli to zní možná na první pohled divně, nic neprozradí vaši snahu zakrýt probdělou noc jako silný make-up. Pamatujte, že vaše pleť je kvůli alkoholu dehydratovaná, a většina make-upů ji nedokáže poskytnout potřebnou hydrataci, navíc make-up na vyčerpanou pokožku tak dobře „nesedne“. Pudr navíc pleť ještě vysušuje. Proto sáhněte raději po tónovaném hydratačním krému nebo tzv. BB krému.

3. Oči

Pomocí jemných, světlých a neutrálních barev oči prozařte. Budou vypadat odpočatě a opticky větší.

4. Tvářenka

Dodejte svým bledým tvářím trochu barvy! Ale pozor, v tomto případě platí, že méně znamená více – nepřirozeně červené tváře na jinak bledém obličeji působí jako špatný vtip. Sáhněte po co nejpřirozenějším odstínu a naneste jen jemnou vrstvičku.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat