Prostreno.cz

Odličovače pleti z domácích zásob

Potřebujete se odlíčit, ale ouha, jaksi není čím? Ale to víte, že je. Nebo nemáte po ruce květinu aloe veru a kokosový olej? Použít se dá klidně i kousek avokáda!

Zapomněla jste koupit odličovač a přemýšlíte, čím si z obličeje „sundáte“ voděodolná líčidla? Čistá voda si s nimi neporadí a z mýdla vás zase pálí oči. Navíc se tento prostředek ani příliš nedoporučuje, protože pokožku může vysušit a podráždit. Tak co teď? Mrkněte do domácích zásob, tam se toho najde… Co to zkusit tímhle?

Kokosový olej jako řešení problému

Asi první místo, kam byste se měla podívat, je spíž či lednice – zkrátka tam, kde skladujete kokosový olej. Jeho malé množství odstraní make-up, stíny, linky i řasenku, aniž by se to na pleti nějak nehezky podepsalo. Vlastně spíše naopak! Vždyť obsahuje látky, které podporují regeneraci a zpomalují tvorbu vrásek. Také chrání kůži před nepříznivými vnějšími vlivy. Báječné hydratační schopnosti „kokosáku“ asi netřeba připomínat, že?

Připravena zasáhnout je i aloe vera

O kosmetických a zkrášlujících vlastnostech aloe vera se ví už dlouho. Jedinečná kombinace esenciálních kyselin, antioxidantů, vitaminů i minerálů přispívá k léčbě akné, vyrážek i ekzémů, zatímco urychluje hojení a uklidňuje jakékoli podráždění. Aloe vera je dobrá i na otoky v podoční oblasti, přičemž hloubkově vyživuje a reguluje činnost mazových žláz. Rovněž posiluje tenkostěnné a jemné cévy, proto předchází patálii v podobě popraskaných obličejových žilek. A jelikož funguje jako skvělé čistidlo, poslouží jako odličovací prostředek.

Avokádo není jenom k jídlu

Někdo avokádo konzumuje jen tak samotné, jiný ho pro lepší chuťový level přidává do těstovin, salátů nebo ke grilovanému masu. Náhodou máte tenhle exotický dáreček také doma? Obětujte kousek jeho dužiny, trochu ji rozmělněte a rozetřete po obličeji. Pak už stačí jen dílo dokonat vatovým tamponem. I tenhle cizokrajný zlepšovák hodně podporuje mladistvý vzhled, takže spojíte příjemné s užitečným.

Zdroj: tiphero.com, https://food.ndtv.com/beauty/5-natural-ways-to-remove-make-up-1632615





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat