Prostreno.cz

Domácími prostředky proti popraskaným patám

Trápí vás suché paty, nebo hůř – máte je celé popraskané? Tyto domácí prostředky zaručeně pomohou.

Léto je v plném proudu a svá chodidla vystavujeme prakticky každý den na odiv celému světu. Mnoho žen však – také díky časté chůzi naboso – nemusí mít nutně dokonalé letní nohy, ale naopak je trápí popraskané paty. A ty mohou být nejen velmi bolestivé, ale také nevypadají opravdu hezky. Zbavte se jednou provždy popraskaných pat s těmito tipy a připravte své nohy do sandálků.

Růžová voda a glycerin

Růžová voda je bohatá na vitamíny a má také antiseptické vlastnosti. Je proto ideální udělat něco dobrého na bolavé paty. Glycerin má zvláště dobré promašťovací vlastnosti a je proto dokonalým zvlhčovačem. Smíchejte obě ingredience a večer naneste krém na paty. Pak si přes ně natáhněte tlusté ponožky a jděte takhle spát. Dělejte to několik dní po sobě jako léčbu nebo jednou týdně jako prevenci.

Parafín

Parafín má podobný účinek jako glycerin: Tato látka také pečuje o pokožku a dělá ji hebkou. Jemně zahřejte parafín (ne příliš horký, musíte ho na pokožce snést!) a poté naneste na paty. Ideální je i aplikace před spaním, aby ingredience mohly působit přes noc. Ponožky udrží parafín na místě, kde by měl svým vyživujícím účinkem působit.

Epsomská sůl

Epsomská sůl je síran hořečnatý. Chcete-li získat léčivé účinky epsomské soli, nalijte velké množství (asi 1/2 šálku) do vany na nohy s vlažnou vodou a namočte si nohy na 10 minut. Když jsou chodidla promočená, můžete paty jemně (!) drhnout pemzou. Poté nohy znovu deset minut koupejte. Poté je důkladně osušte a ošetřete glycerinem nebo parafínem.

Rýžová mouka

S rýžovou moukou vytvoříte zcela přirozený, a především jemný peeling pro vaše suché paty. K tomu smíchejte rýžovou mouku s jablečným octem, mandlovým olejem a medem a vše rozmixujte na hustou pastu. Namočte nohy na několik minut do teplé vody a naneste peeling. Jemně, ale důkladně rozetřete a poté znovu opláchněte teplou vodou. Pro následnou péči je vhodný i glycerin nebo parafín.

Zdroj: www.freundin.de/pflege-fuer-rissige-fersen





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat