Prostreno.cz

Na vrásky použijte starý dobrý meloun

Sbohem, matná kůže bez lesku! Sbohem, tmavé skvrny a suché šupinky! Řekněte ano melounu, jako pleťová maska nemá konkurenci!

Melouny jsou běžně k dostání, mají nízký obsah kalorií a tuku, vynikají přítomností nezbytných vitaminů a minerálů a hlavně jsou plné vody, což z nich dělá jednu z nejvíce vhodných svačin k uhašení žízně. Z botanického hlediska patří mezi bobule, které bývají víc než jen osvěžující. Dokonce i kůra vodního melounu má protizánětlivé vlastnosti, jež pomáhají snižovat zánět.

Navíc vláknina, draslík a vitamin C jsou životně důležité živiny pro zdraví srdce. Draslík snižuje vysoký krevní tlak, který je rizikovým faktorem pro srdeční onemocnění. Vláknina zase pomáhá snižovat hladinu „špatného cholesterolu “ v těle. To ale pořád není všechno. Na poli kosmetiky je meloun vítanou superpotravinou!

Hydratace i ochrana pleti

Uvedené sladké a šťavnaté ovoce je nabité vitaminy A, C a E. Tahle svatá trojice je nedílnou součástí produkce kolagenu, základního prvku pojivových a podpůrných tkání, jež se řadí mezi bílkoviny nerozpustné ve vodě. Kolagen minimalizuje vzhled jemných linek a vrásek a také zabraňuje jejich návratu. Meloun můžete použít jako pleťové tonikum.

Vezměte půl šálku melounové šťávy a přidejte několik kapek medu, růžové vody a čisté vody. Tonikum nanášejte na obličej pomocí vatového tamponu. Konzumace melounu a jeho aplikace na pokožku zajistí mládí, hydrataci a zároveň ochranu před poškozením volnými radikály.

Zesvětlení tmavých skvrn

Existuje jen málo kosmetických produktů, které v sobě ukrývají meloun jako hlavní složku. A to je velká škoda, neboť právě on zesvětluje tmavé skvrny a koriguje nerovnoměrný tón pleti. Rozmačkejte několik kousků melounu a přidejte dvě až tři polévkové lžíce mléka. Tuto směs naneste na obličej, nechte působit 10–12 minut a následně ji smyjte. Masku nanášejte pravidelně, a to dvakrát týdně. Stále zařazujte meloun jako součást svého jídelníčku. Vaše tělo i pokožka budou spokojené, zdravé a hydratované. Nezapomeňte používat opalovací krémy, abyste pleť chránili před fotostárnutím.

Zdroje: www.news18.com, www.share.upmc.com





Celkem 1 komentářů

Tip na večeři

Více tipů

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat