Prostreno.cz

Domácí prostředky proti otravným komárům

Posedět večer na terase? To je v létě kvůli komárům často nemyslitelné. Těchto pět domácích prostředků proti komárům může pomoci.

V kuchyni najdete mnoho domácích prostředků proti komárům, se kterými se škůdců zbavíte a vyhnete se kousnutí. Těchto pět domácích prostředků je zvláště účinných při odpuzování komárů.

Byliny a rostliny

Aromaterapie proti komárům? Sama příroda nabízí praktický repelent proti komárům, protože některé rostliny obsahují vůně, které komáry odpuzují. Zvláště účinná při odpuzování komárů je bazalka, vonící pelargónie, levandule, rostliny rajčat, citronová tráva. Komáři se těmto pachům, které lidskému nosu voní, vyhýbají. Umístěte rostlinu v květináči na terasu, balkon nebo okenní parapet – tak komáři nevletí dovnitř.

Éterické oleje

Určité endogenní "návnady" komáry přitahují. Tyto pachy zahrnují kyselinu mléčnou, kyselinu močovou nebo oxid uhličitý. Tyto metabolity se uvolňují potem a dechem. Bohužel se nedá nic udělat, aby se pachy neodpařily – a komáři je milují. Chcete-li komáry oklamat, můžete maskovat svůj vlastní tělesný pach éterickými oleji. Esenciální oleje byste neměli nanášet na pokožku v koncentrované formě, protože by to mohlo způsobit podráždění pokožky. Zřeďte 5 kapek esenciálního oleje v 50 mililitrech olivového nebo kokosového oleje a vmasírujte několik kapek na zápěstí.

Zbavte se komárů hřebíčkem a citronem

Dalším voňavým domácím lékem na komáry je kombinace citronu a hřebíčku, protože ani ty komáři nemají rádi. Na stůl nebo na okenní parapet v ložnici položte půlku citronu ozdobeného pěti hřebíčky. Zatímco tato vůně působí na člověka příjemně svěžím a povzbudivým dojmem, komáři ji vnímají jako extrémně repelentní.

Vonné lampy jsou také vhodné, abyste zabránili komárům ke vstupu do interiéru. Nakapejte pár kapek citronelového oleje do nádoby naplněné vodou a užijte si romantický večer.

Česnek pomáhá 

Ti, kteří rádi jedí česnek, mají štěstí, protože komáři se tomuto zápachu vyhýbají. Vzhledem k tomu, že zápach se po konzumaci uvolňuje kůží, odrazuje hmyz od kousání. Je proto vhodné v létě ochucovat jídlo česnekem, abyste zahnali komáry.

Ocet

Dalším zápachem, který komáry odpuzuje, je ocet. Vzhledem k tomu, že nám lidem to většinou není příjemné, je vhodné tento domácí lék nepoužívat v bytě – místo toho můžete misku s octem postavit venku na parapet nebo před balkonové dveře.

Zdroj: názory autora






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat