Prostreno.cz

Kosmetické benefity šípkového oleje

V drogerii stojí pár korun, patří k vitaminovým bombám a zároveň i cenným kosmetickým pomocníkům. Šípkový olej zkrášlí vaši plet i vlasy – jemným a šetrným způsobem, který si zamilujete!

Šípky jsou typickými plody září a října, které patří k zásobárnám cenných látek, jmenovitě vitaminu C. Je o nich známo, že jsou lékem na revmatoidní artritidu, snižují příznaky osteoartrózy, pomáhají imunitnímu systému bránit se cizím vetřelcům, usnadňují metabolismus tuků, chrání tkáně před poškozením volnými radikály, pečují o klouby a pojivové tkáně, podporují funkci nadledvin a používají se i zevně – v podobě oleje, který má na krásu jako takovou významný vliv.

Šípkový olej regeneruje poškozené vlasy

Šípkový olej má svůdnou načervenalou jantarovou barvu a získává se ze semen keře divoké růže. Obsahuje vitaminy, esenciální mastné kyseliny a řadu antioxidantů, což z něj dělá vynikající přírodní hydratační prostředek pro pokožku hlavy a vlasy. Ať už se potýkáte s lupy, ekzémy nebo svěděním, šípkový olej vás v tom nenechá. Navíc má lehkou texturu, která je vhodná i na jemné prameny. Výživné omega-3 tuky, jako je kyselina linolová, v porovnání s jinými oleji nezanechává mastný film. Šípky také opravují poškození pramenů odbarvovaných, namáhaných a krepatých, v jejich moci je i uhlazení roztřepených konečků.

Pakliže nepociťujete žádné podráždění nebo negativní vedlejší účinky aplikace šípkového oleje, nanášejte jej přímo na pokožku hlavy a vetřete ho do kadeří (od kořínků po konečky). Hlavu zakryjte igelitovou čepicí, olej nechte působit až 30 minut a poté tuto výživnou šípkovou masku důkladně opláchněte jemným šamponem.

Obnovuje pevnost pleti

Šípkový olej obsahuje vitaminy A, C a E, tudíž může pomoci obnovit kolagen v pokožce, vyhladit jemné linky, vrásky a strie (zkrátka kožní nedokonalosti), snížit zánět a zabojovat proti volným radikálům. Šípky jsou zároveň skvělým zdrojem lykopenu, což je antioxidant, který chrání pokožku před škodlivými slunečními paprsky. Šípkový olej se zvlášť hodí pro zralou pleť, při správné aplikaci se výborně vstřebává a nezanechává nežádoucí mastný film. Těm, kdo trpí na suché ekzémy, se bude hodit informace, že se osvědčuje v kombinaci s levandulovým esenciálním olejem.

Potenciální vedlejší účinky

Někteří lidé mají na šípkový olej alergii. Z tohoto důvodu vždy proveďte test snášenlivosti. Jednoduše naneste šípkový olej na vnitřní stranu lokte, počkejte 24 hodin a zkontrolujte známky alergické reakce, mezi které patří vyrážky, zarudnutí, podráždění pleti a svědění. (Šípkový olej nikdy neaplikujte na porušenou nebo podrážděnou pokožku.)

Zdroje: www.vegamour.com, www.rxlist.com, www.wikipedia.org





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat