Prostreno.cz

Rostlinné poklady pro posílení vlasů

V zimě to s kvalitou vlasů nebývá žádná hitparáda. Regenerační vzpruhu jim ale poskytne ovesné mléko, kopřivový čaj nebo maska z lněných semínek.

Jsou vaše vlasy suché, slabé, lámavé, bez lesku i vitality? Možná za to může aktuální chladné počasí a nepříznivé povětrnostní podmínky, třeba je příčinou spíše stres, nutriční nedostatky nebo příliš častý styling horkou kulmou či žehličkou. Jaké kroky si vyžádá náprava? Zkuste povolat do akce přírodní poklady, které hřívě poskytnou potřebné živiny, láskyplnou péči a okamžitou regeneraci. Tyhle konkrétní takové schopnosti mají!

Ovesné mléko jako spolehlivá první pomoc

Rostlinných náhražek klasického mléka bývá v obchodech dostatek. Běžně volíte mléko ovesné? Je chybou ho jen pít! „Jeho aplikace na pokožku hlavy může snížit jakékoli podráždění, přičemž utlumí i svědění. Působí také proti nadměrnému vypadávání a vlasy celkově posiluje a revitalizuje, což je zásluha vysokého podílu bílkovin, lipidů a vitaminu D,“ upozorňuje na hlavní výhody americký farmakolog a zároveň vědecký výzkumník Thomas Dawson s tím, že oplachy tímto tekutým prostředkem rovněž zprostředkovávají objem. Co dalšího padne na úrodnou vlasovou půdu?

Nepodceňujme kopřivu

Kopřiva dvoudomá se na podporu zdraví i krásy využívá již tisíce let. Nabízí velké množství základních minerálů a vitaminů, čímž přispívá k lepší kondici i hezčí vizáži. A hříva ji doslova miluje! Její složky ji totiž chrání před dalším poškozením, zatímco urychlují růst, zastavují tvorbu lupů a dodávají lesk. Souběžně posilují vlasovou pokožku a zabraňují lámavosti. Použijte kopřivový nálev po běžném mytí, může to být jen k užitku.

Řekněte ano lněnému semínku

Na lněná semínka nedají příznivci lidové medicíny ani odborníci dopustit. Ovšem i těm, kteří chtějí vylepšit kvalitu svých vlasů, mají hodně co nabídnout! Připravit si z nich můžete gel, který zapůsobí jako blahodárná maska. Stačí zhruba tři polévkové lžíce vmíchat do 300 ml vlažné vody a vyčkat pár minut. Tento gel parádně hydratuje, regeneruje, dodává klíčové živiny a představuje řešení celé řady vlasových problémů. Dáte mu šanci?

Zdroje: www.houseofwellness.com, www.prevention.com, www.mdhair.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat