Prostreno.cz

Esenciální oleje k přechodu do jara

Jaro, období, na které se již mnoho z nás těší, přichází. Nalaďte se na jeho energii a proplujte jarní rovnodenností s pomocí vhodných esenciálních olejů, které korespondují s jeho energií!

Jarní rovnodennost nastává v pondělí 20. března. Astronomicky jarní rovnodennost označuje trajektorii přechodu slunce přes nebeský rovník, pomyslnou čáru, která vymezuje cestu Slunce z jižní na severní polokouli. Rostoucí sluneční světlo přispívá k většímu osvětlení po celý den, dokud nedosáhne maximálního množství denního světla (řeč je o letním slunovratu 21. června).

Staré ven, nové dovnitř

Astrologicky je tento posun v souladu s přechodem ze znamení Ryb do Berana, který začíná 21. března. Energetická kvalita Berana je archetypem nových začátků. Kardinální ohnivý živel ukazuje na pulsující, průkopnickou energii a iniciuje nové začátky a akce, podobné prvním jarním pupenům prorážejícím chladnou, zmrzlou půdu. I z aromatického hlediska lze jaro pojmout jako symbol vitálního startu. Které esenciální oleje v této roční fázi určitě oceníte?

Posvátné kadidlo

Jarní rovnodennost je jako stvořená pro posvátné kadidlo, které zatočí s minulostí a naopak nakročí do budoucnosti. Jděte se projít do přírody, poprvé zujte boty a spojte se se Zemí. Pokud to není možné, vytvořte oltář s přírodními prvky, které budou reprezentovat čtyři směry (země, vzduch, voda a oheň). Nasajte aroma kadidla, v mysli zformulujte svůj záměr a poté nahlas vyslovte toho, čeho letos chcete dosáhnout.

Posilující citrusy

Při přechodu od pomalého k pulzujícímu pomohou i citrusové oleje. Rozjasňují mysl a revitalizují. Citron, mandarinka, pomeranč… Použijte je do difuzéru a provoňte jimi celý byt. Díky nim se vám do žil vlije život.

Povznášející bazalka

Bazalkový esenciální olej vydává sladkou, svěže květinovou a křupavou bylinkovou vůni, která je dále charakterizována jako vzdušná, stimulující, posilující a živá. Právě teď koresponduje s jarem a povahou Berana. Bazalka se dobře mísí s esenciálními oleji bergamot, černý pepř, cedrové dřevo, šalvěj, hřebíček, limetka, eukalyptus, fenykl, zázvor, pelargónie, grapefruit, jalovec, levandule, citron, majoránka, neroli a rozmarýn.

Romantická růže

Jarní rovnodennost je ideální období pro stanovení nových cílů i posílení romantiky a vztahů. K tomu skvěle poslouží esenciální růže, o které se říká, že probouzí sebevědomí a lásku. S nosným olejem ji uplatníte třeba při masáži! Pokud růži zrovna neholdujete, zkuste jiné květinové tóny, kupříkladu pelargónii nebo levanduli.

Zdroje: www.aromaticstudies.com, www.newdirectionsaromatics.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat