Prostreno.cz

Jasné účinky jasmínového oleje na pokožku

Jasmín má nepopiratelně božskou, opojnou vůni, na kterou se spoléhají výrobci parfémů po celém světě. A co dělá s pokožkou? Tohle jsou důvody, proč byste si pro něj ihned měli jít!

Jasmínové květy jsou ceněné nejen v botanických zahradách, ale i v režimech péče o pleť. A není divu. Jejich kosmetické benefity, ukryté v jasmínovém oleji, berou dech!

Jasmín dezinfikuje

První výhodou jasmínu, potažmo jasmínového oleje je, že díky svým přirozeně se vyskytujícím antiseptickým vlastnostem dobře dezinfikuje. Obsahuje antimikrobiální a antifungální složky, jako je kyselina benzoová a benzylbenzoát. Jasmínový esenciální olej podporuje hojení ran a snižuje riziko infekce. Studie zároveň prokázaly jeho stimulační/aktivační účinek a poskytly důkazy o jeho použití v aromaterapii pro úlevu od deprese (1).

Ulevuje suché pleti

Kdo by nechtěl mít zářivou pleť po celý rok? Pravdou je, že jasmínový olej lze použít k podpoře hojení suché, svědivé pokožky, zároveň bývá ideální zejména pro lidi trpící na ekzémy.

Působí proti stárnutí

Nikdy není příliš brzy začít s rutinou péče o pleť a zabojovat proti stárnutí. Každý večer naneste několik kapek jasmínového oleje na obličej a krk, a to ještě před aplikací hydratačního krému. Olej stimuluje tvorbu kolagenu, který pomáhá vyplňovat vrásky (2).

Je šetrný k citlivé pokožce

Jasmínový olej je zvláště prospěšný pro lidi s citlivou pokožkou. Zmírňuje záněty a svědění, aniž by způsoboval podráždění a akné. Jeho přírodní vůně a složení se vzájemně doplňují a poskytují účinné řešení pro jakýkoli stav pokožky.

Zmírňuje vzhled jizev

Všichni máme jizvy a skvrny, kterých bychom se rádi zbavili. A v tom jasmínový olej může pomoci. Pomáhá při vyblednutí jizev po akné, krotí strie a celulitidu!

Vyrovnává tón pleti

Když se jasmínový olej používá jako podklad pod make-up nebo ve spojení s podkladem, je dobře známý pro své schopnosti dodat pokožce zdravý, svěží vzhled.

Kontroluje nadměrnou produkci kožního mazu

Mnoho lidí se potýká s mastnou T-zónou na obličeji. (Mastný vzhled je způsoben nadměrnou tvorbou kožního mazu.) Naštěstí jasmínový olej má hormonální vyrovnávací vlastnosti a přebytek mazu redukuje, aniž by pokožku vysušoval.

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20184043/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8824545/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat