Prostreno.cz

To nejlepší na pleť je meloun

Meloun. Aktuálně je k dostání na každém rohu. Nanášejte ho i na pleť, okamžitě ji rozjasníte!

Vodní meloun je z 92 procent tvořen vodou, ale obsahuje i živiny, jako jsou vitaminy A, B1, B6 a C, lykopen, flavonoidy a karotenoidy. Tenhle výživný koktejl jednoznačně splňuje podmínky přírodního hydratačního prostředku, který doplní váš pitný režim a zároveň se postará i o pleť. Jakými způsoby se aplikuje?

Melounová obličejová mlha

Meloun obsahuje vysoké množství vody, jak již bylo uvedeno, proto se vyloženě nabízí ve formě vodní mlhy. Rozmixujte pár kousků nasekaného melounu a sceďte jej přes síto, abyste odstranili veškerou dužinu nebo semínka. Šťávu nalijte do rozprašovače, nařeďte trochou přefiltrované, čisté vody a uložte do lednice. Kdykoli se budete chtít osvěžit, postříkejte si obličej ze vzdálenosti několika centimetrů.

Melounová pleťová maska

Traduje se, že extrakt z melounu může pomoci chránit pokožku před poškozením způsobeným UV zářením a zároveň snížit zánět, protože je bohatý na silný antioxidant lykopen. Za zkoušku to stojí! Opět rozmixujte pár kousků čerstvého melounu a tentokrát k nim přidejte trochu medu a jogurtu. Směs naneste na obličej a nechte působit 15–20 minut. Po uplynutí této doby ji opláchněte teplou vodou.

Melounovo-cukrový peeling

Meloun je bohatý na vitamin C a antioxidanty, které pleť zbavují nečistot a rozjasňují. Spárujte trochu čerstvé melounové šťávy s cukrem a kokosovým olejem. Peeling naneste na pleť a prsty provádějte krouživé pohyby – zhruba 30 vteřin až jednu minutu. Poté opláchněte vlažnou vodou.

Peeling na rty

Smíchejte trochu čerstvé melounové šťávy s hnědým cukrem a kokosovým olejem. Tuto směs použijte k jemnému peelingu rtů, které se díky přítomným aminokyselinám rozjasní.

Lázeň pro nohy

Meloun nabízí i hořčík, minerál, který uklidní a uvolní vaše svaly. Do kbelíku nebo lavoru napusťte teplou vodu, rozmixujte pár kousků čerstvého melounu a vytvořte tak účinnou regenerační lázeň. Nohy namáčejte zhruba 10–15 minut. Podle potřeby je v závěru osušte a případně namažte hydratačním krémem.

Zdroj: www.beautytips.com, www.healthline.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat