Prostreno.cz

Pro letní péči o pleť využijte jogurt

Voda, slunce, vítr, déšť, opalování, dovolená… Léto je konečně tu! Ochraňte svoji pleť a dopřejte ví potřebné živiny s pomocí obyčejného jogurtu!

Ač se to nezdá, bílý obsah v nenápadném kelímku, který nestojí víc než pár korun a najdete v oddělení mléčných výrobků, má velkou kosmetickou moc. Jogurt je potravinou bohatou na živiny, základní vitaminy a minerály, jako je vápník, hořčík, bílkoviny či probiotika, což jsou prospěšné bakterie, jež pomáhají při trávení a podporují zdravý imunitní systém. Probiotika jsou ovšem také známá tím, že snižují zánět a krotí ekzémy a akné (1). I z tohoto důvodu jogurt může být součástí vaší zdravé péče o pleť. Jak ho co nejlépe využít?

Jogurtová pleťová maska

Smíchejte lžíci bílého jogurtu se lžičkou medu a směs naneste na obličej. Nechte ji působit 10 až 15 minut a poté opláchněte vlažnou vodou. Tato přírodní pleťová maska pomůže hydratovat pokožku a snížit zánět. (Masku vždy nanášejte na vyčištěnou a suchou pleť.)

Tělový peeling z jogurtu a ovesných vloček

Smíchejte obyčejný jogurt a ovesné vločky. Získáte vynikající peeling do sprchy, díky kterému vaše pokožka bude jemná a hladká. Peeling nanášejte krouživými pohyby. Přítomná kyselina mléčná odstraní odumřelé kožní buňky.

Jogurtovo-okurková maska na oči

Nastrouhejte okurku a smíchejte ji se lžící bílého jogurtu. Výživnou masku naneste na oblast pod očima a nechte 10 až 15 minut působit. Po uplynutí doby smyjte, voilá! Otoky a tmavé kruhy pod očima dávají sbohem!

Toner z jogurtu a citronové šťávy

Smíchejte lžíci bílého jogurtu se lžičkou citronové šťávy a pomocí vatového tamponu ji naneste na obličej. To pomůže vyrovnat pH vaší pokožky a snížit mastnotu a nadbytečný lesk.

Jogurt a aloe vera coby zachránci pleti spálené od slunce

Smíchejte bílý jogurt s gelem aloe vera a tuhle dvojku aplikujte na pokožku spálenou od slunce. Uvedená kombinace pleť zklidní a vyživí.

Na co si dát pozor?

Jogurt je obecně bezpečný pro většinu lidí, ale jsou i tací, kteří by se jeho používání na kůži měli vyvarovat. Pokud máte alergii nebo citlivost na mléčné výrobky, nejprve jeho sílu vyzkoušejte na malém kousku kůže a vyčkejte na případné zarudnutí.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8953587/






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Palačinky

(1 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat