Prostreno.cz

Při nákupu arganového oleje je třeba dávat si pozor

O arganovém oleji se říká, že má mnoho pozitivních vlastností. Mastné kyseliny a antioxidanty v něm obsažené by měly spolehlivě pečovat o pokožku a vlasy. Jak olej používat a na co si dát při jeho koupi pozor?

Říká se mu tekuté zlato Maroka – arganový olej je považován za cenný přírodní produkt a je vhodný pro péči o různé typy vlasů a pokožky. Arganovník, jeden z nejstarších stromů na světě, roste pouze v jihozápadním Maroku. Z jeho plodů se získává arganový olej. Arganový olej se primárně používá k péči o vlasy, ale je vhodný i pro péči o pleť a pokožku hlavy, jako odličovač, tělový, masážní a koupelový olej nebo pro péči o nehty a rty. Díky všestrannému použití je oblíbeným kosmetickým tipem. Zde se dozvíte, jak nejlépe arganový olej využít a na co si dát při jeho nákupu pozor.

Jak používat arganový olej na vlasy

V arganovém oleji jsou cenné mastné kyseliny a antioxidanty, které by měly vlasům dodat svěží lesk. Obsažený tokoferol by měl také pozitivně působit na růst vlasů a posilovat vlasové kořínky. Arganový olej také pomáhá při suché pokožce hlavy a dokáže zmírnit příznaky jako pálení nebo svědění tím, že redukuje lupy a podporuje krevní oběh.

Před mytím vlasů rozetřete čistý arganový olej na pokožku hlavy a vmasírujte. Nechte olej působit pod ručníkem asi 30 minut. Poté si můžete umýt vlasy.

Arganový olej je vhodný i jako vlasová kúra. Po umytí vlasů jednoduše rozetřete trochu arganového oleje do vlasů, zabalte je do ručníku a nechte působit přes noc. Druhý den je potřeba vlasy důkladně opláchnout.

Nejlepší je použít za studena lisovaný bio arganový olej. V čistém stavu obsahuje všechny cenné složky, které by se jinak mohly při zpracování ztratit.

Další použití arganového oleje

Rostlinný olej můžete použít nejen k péči o vlasy, ale i na pleť, nehty, rty nebo třeba vousy. Je důležité, abyste používali čistý arganový olej, který stále obsahuje všechny cenné ingredience, proto při nákupu dbejte na přívlastky lisovaný za studena a bio. 

Arganový olej je nekomedogenní, to znamená, že neucpává kožní mazové žlázy ani nepodporuje tvorbu komedonů – pupínků. Bylinné složky mají dokonce údajně antibakteriální a dezinfekční účinek. Funguje tedy i v péči o nečistou a mastnou pleť.

 

Zdroj: názory autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat