Prostreno.cz

K dokonalému čištění myčky nádobí použijte jablečný ocet

Kdy jste naposledy myli myčku nádobí? Vždyť je to myčka, proboha, ta se myje sama, říkáte si? Chyba lávky, i ona potřebuje péči!

Pravdou je, že prosté spuštění myčky (i s prázdnou komorou) ji nevyčistí do hloubky. V jejích útrobách se tak ukrývají usazené potraviny, mastnota a zbytky nerozpuštěného mycího prostředku. Výsledek? Páchnoucí domácí spotřebič a matné skleničky, talíře i hrnce! Jak se proti tomu dá bránit?

Domácí roztok s medvědí silou

Dobrou zprávou o hloubkovém čištění vaší myčky je, že spotřebič udělá veškerou těžkou práci za vás. Není třeba trávit čas drhnutím – použití správných čisticích roztoků se postará o silný wow efekt. A můžete použít věci, které už máte ve spíži!

Ocet funguje tak, že rozkládá mastnotu a špínu, zatímco jedlá soda odstraní všechny nepříjemné pachy a zanechá vaši myčku hygienicky čistou. Opakováním tohoto jednoduchého čisticího procesu každý měsíc dosáhnete velmi slušných výsledků.

Dvě suroviny, maximální účinnost

Připravte si skleněnou odměrku, 2 šálky bílého nebo jablečného octa, 1 šálek jedlé sody a starý zubní kartáček (volitelná položka). Před hloubkovým čištěním se ujistěte, že je vaše myčka zcela prázdná. Skleněnou odměrku naplněnou dvěma šálky octa dejte na horní přihrádku myčky. Spusťte normální cyklus bez mycího prostředku nebo nádobí.

Jakmile cyklus skončí, odměrku vyndejte a vytáhněte spodní koš. Nasypejte jedlou sodu – na dno myčky. Poté spusťte krátký cyklus horké vody bez mycího prostředku nebo nádobí. Pomocí zubního kartáčku se zbavte všech odolných skvrn. Vaše myčka by nyní měla být bez nečistot a svěže vonět!

Co dělat po každém použití myčky?

Po každém použití myčky vytáhněte spodní přihrádku a zkontrolujte, zda v nádobce nebo košíku na příbory nezůstaly zbytky jídla. K odstranění použijte papírovou utěrku. Předejdete tak zápachu. Jednou týdně pomocí vlhké houby nebo utěrky otřete veškeré usazeniny na vnitřních dveřích a ovládacích prvcích myčky.

Pravidelně kontrolujte filtr, opláchněte jej pod horkou vodou a zbavte ho případných nečistot. Jakmile bude vypadat dobře jako nový, vraťte jej zpět na místo. Tento krok opakujte každý týden, abyste se vyhnuli skvrnám a filmu na nádobí. U nerezových myček vyleštěte vnější dveře podle potřeby. Otisky prstů a skvrny kazí celkový dojem!

Zdroje: www.allrecipes.com, www.architecturaldigest.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat