Prostreno.cz

Mango rozzáří pleť a zbaví ji vrásek

Šťavnaté, lahodné, zdravé a se zkrášlujícími schopnostmi. Jelikož tropické mango obsahuje měď, zinek a mangan, blahodárně působí na vlasy i kůži. Připravte si z něj výživnou pleťovou masku, která redukuje vrásky!

Nikdy z oddělení s tropickým ovocem neodcházejte bez manga! S pokožkou dělá zázraky a jeho aplikace je nesmírně snadná. Přesvědčte se sami!

Maska pro sexy a zářivou pleť

Uvedené šťavnaté ovoce má vysoký obsah vody, takže skvěle hydratuje. Ukrývá v sobě i vitaminy A, C, K a E, stejně jako beta-karoten, takže vyživuje pokožku, dodává jí lesk a podporuje celkové zdraví. Z tohoto důvodu si připravte 2 lžíce dužiny zralého manga, 1 lžíci bílého jogurtu a 1 lžičku chia semínek. Dužinu rozmačkejte, přidejte k ní jogurt a semínka a vše to dobře promíchejte, dokud nezískáte hladkou pastu. Masku naneste na obličej a krk (vynechte oční okolí) a po 15–20 minutách opláchněte.

Maska proti vráskám

Antioxidanty obsažené v mangu pomáhají bojovat proti volným radikálům, které přispívají k předčasnému stárnutí. Pro vyhlazení jemných linek a vrásek použijte 2 polévkové lžíce dužiny zralého manga a 1 polévkovou lžíci medu. Obě suroviny smíchejte, aplikujte na obličej a krk a před opláchnutím vodou nechte 15 minut působit.

Maska proti akné

Mango má protizánětlivé vlastnosti, jež mohou zklidnit zarudnutí a pupínky způsobené akné. Zároveň v něm najdete i enzymy, které jsou užitečné při odstraňování odumřelých kožních buněk a uvolňování ucpaných pórů. Budete potřebovat 2 lžíce dužiny zralého manga, 1 lžíci medu a 1 lžíci ovesných vloček. Ovesné vločky rozmixujete na jemný prášek a ten spárujte s medem a mangovou dužinou. Po nanesení na pokožku nechte působit 20 minut a poté opláchněte vlažnou vodou.

Maska na podrážděnou pokožku

K ruce si připravte 2 polévkové lžíce dužiny zralého manga, 1/2 lžičky prášku z kurkumy a 1 lžičku mandlového oleje. Všechny suroviny vložte do misky, promíchejte je, aplikujte na obličej a krk a nechte 15 minut působit. Tato maska zklidní podráždění natotata.

Zdroje: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8557052/ - celý článek





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat