Prostreno.cz

Jídlo je častou příčinou partnerských hádek

Co si dát k večeři? Naprosto běžná otázka, kvůli které se však s partnerem hádá 40 procent lidí, a to zhruba 176krát ročně. Problém je ve výběru pokrmu i donáškové službě!

Ať se lidé milují sebevíc, je úplně normální, že se čas od času pohádají. Podle vztahových expertů to vůbec není na škodu, protože se tím dají nalézt kompromisy a vyřešit tíživé problémy, které by mohly vyústit v rozchod. Jaké jsou nejčastější příčiny konfrontací? Pokud sázíte na nevěru, spory o peníze, odlišný přístup k výchově dětí či vykonávání domácích prací, máte pravdu. Ale k tomu všemu si připočítejte ještě jídlo. I kvůli němu se páry hádají takříkajíc do krve!

Itálie nejen na talíři

Co si dát k večeři? Kdekdo teď bude možná nevěřícně kroutit hlavou, ale podle nedávného amerického průzkumu (1) je právě tato nevinná otázka klasickým jablkem sváru pro bezmála 40 procent dvojic. Celé to není jen o tom, v jaké restauraci si jídlo objednat nebo zarezervovat stůl. Problém se týká i výběru konkrétního pokrmu, velikosti porce a volby toho, kdo balíček vyzvedne. Anebo zaplatí – pokud ho přinese donášková služba. Z poznatků rovněž vyplynulo, že průměrný pár se kvůli nějaké z těchto věcí pohádá 176krát ročně a výměna názorů pokaždé trvá přibližně 17 minut. Nastává snad potravinová krize?

I randění ovlivňuje stravovací faktor

Že jídlo hraje ve vztazích obrovskou roli, to potvrzuje i další studie (2), tentokrát pocházející z Velké Británie. Její závěry pro změnu poukazují na skutečnost, že celých 22 procent jedinců randí výhradně jen s lidmi, kteří mají stejný či alespoň hodně podobný gastronomický vkus a stravovací preferenci. Že by prevence pozdějších vztahových potíží? Něco ve smyslu: „Řekni mi, co ti chutná, a já ti povím, jestli s tebou někam půjdu“? Jak vidno, láska asi podléhá i jídelnímu lístku!

Zdroje: (1) www.swnsdigital.com/us/2020/10/whats-for-dinner-average-couple-argues-this-many-times-a-year-about-what-to-order/, (2) www.swnsdigital.com/uk/2020/09/millions-of-adults-have-admitted-to-deciding-whether-to-continue-dating-someone-based-on-their-food-preferences/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat