Prostreno.cz

Kosmetické přednosti banánových slupek jsou k nezaplacení

Připravte si peeling nebo masku z banánových slupek. Nebudete litovat! Můžete tak redukovat vrásky, otoky i nepříjemné vyrážky.

Bez ohledu na roční období jsou v obchodech exotické banány běžně k mání. Kupujete si je jen tak ke svačině, nebo do smoothie? Dvakrát si rozmyslete, než jejich slupku hodíte do koše. Pro pokožku bývá mimořádně prospěšná!

Odpad? Kdeže. Svatá medicína!

Stejně jako banán samotný, tak i jeho kabátek obsahuje cenné živiny s vítanými vlastnostmi a božskými benefity. Jde-li o ty kosmetické, je prokázáno (1), že banánová slupka zprostředkovává celou řadu silných antioxidačních látek, které pleť chrání před volnými radikály i poškozením způsobeným slunečním zářením, přičemž hydratují, pomáhají léčit ekzémy, působí proti zánětům a zpomalují tvorbu vrásek. Víte, jak tenhle poklad používat? Možností je hned několik!

Tření jako nejjednodušší způsob

Co je snadné, to vítáme všemi deseti. A se slupkou jde pracovat jedna báseň – stačí si ji přiložit na důkladně omytý obličej a jemně s ní kroužit. Možná u toho budete vypadat podivně až komicky, ale k čertu s tím ‒ vážně se takhle dají redukovat vrásky, zmenšit otoky, zmínit příznaky dehydratace a minimalizovat vyrážky (2).

Maska je připravená natotata

Banánové slupky můžete povozit i v mixéru, čímž vznikne dobře aplikovatelná maska. Mimochodem, pro ještě lepší zkrášlující efekt lze přidat i med, jogurt nebo tvaroh. Ideální doba působení se pohybuje okolo 15 minut, poté smyjte nevstřebané pozůstatky.

S banánovým peelingem to vaše pokožka vyhraje

Zdravá, krásná a vitální pokožka vyžaduje pravidelný peeling. I s ním vám pomůže slupka, kterou byste bez užitku vyhodili. Nakrájejte ji na menší kousky, přisypte trochu cukru a nezapomeňte ani na špetku kurkumy. Peelingovou směs následně vmasírujte po pokožky a zbytky opláchněte vodou. Bude to radost pohledět! O doteku ani nemluvě.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9122687/, (2) www.healthshots.com/beauty/natural-cures/4-ways-to-use-banana-peel-for-skin-care/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat