Prostreno.cz

Skvělý tělový peeling si doma připravíte natotata

Pravidelný peeling je potřeba, protože odstraňuje odumřelé kožní buňky, stimuluje krevní oběh a pleť úžasně zjemňuje. Už máte ten svůj? Zkuste domácí kávový, cukrový nebo dýňový!

Není nad to zajít si do lázní a nechat si tam udělat kompletní exfoliační péči, která mimo jiné působí relaxačně a revitalizačně. Jenže vždycky to bohužel nejde. Někdy chybí čas, jindy zase finance. Naštěstí si takový malý lázeňský den můžeme udělat i ve vlastní koupelně, a za mnohem menší náklady. Domácí peeling se přece také počítá! A není o nic méně voňavý a účinný jako ten profesionální. Tady máte dávku inspirace.

Kávové potěšení je hotové raz dva

Káva je tak povzbuzující! Nemluvě o jejím příjemném typickém aroma, které se zkrátka nedá s ničím zaměnit. Černé zlato je také báječným exfoliačním prostředkem, jenž zlepšuje zdraví pokožky a pozor – mírní projevy nenáviděné celulitidy. Peeling si vyrobíte prostým promícháním mleté kávy s kokosovým olejem, a to ve stejném poměru. Přidat ale můžete i malé množství vašeho oblíbeného esenciálního oleje. Směs následně uchovávejte v dobře uzavíratelné nádobě, abyste ji měli vždy po ruce. Vydrží vám celé týdny!

Na sladké péči si pleť smlsne

Třtinovým cukrem se často nahrazuje ten „obyčejný“, neboť se říká, že je obecně trochu zdravější. Má však i jiné výhody. Je známo, že zlepšuje syntézu kolagenu a kyseliny hyaluronové v kůži, což snižuje výskyt vrásek a jemných linek. Hnědý cukr, který obsahuje kyselinu glykolovou i alfa hydroxykyselinu (AHA), spolehlivě odstraňuje i odumřelé kožní buňky, čímž vytváří prostor pro zdravější a zářící pleť (2). I on se dá zkombinovat s kokosovým olejem a domácí peeling je na světě.

Dýňová první pomoc

Dýně je v obchodě k mání celoročně a rozhodně se nehodí jen na pyré a polévku. Je nabitá vitaminy a minerály, které pokožce poskytují výživu, krotí hyperpigmentaci, zpomalují tvorbu vrásek a přispívají k léčbě akné. Když krátce povařenou dýni promícháte s výše zmíněným třtinovým cukrem, získáte úžasný omlazující peelling, jehož účinky budou při pravidelné aplikaci rychle vidět (3).

Zdroj: (1) www.realsimple.com/diy-body-scrub-8384984, (2) www.frulabeauty.com/blogs/ingredients/sugar-cane-extract-saccharum-officinarum, (3) www.apsaraskincare.com/blogs/blog-1/5-homemade-alternatives-to-chemical-peels-for-glowing-even-firm-skin





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat