Prostreno.cz

Nevěra milovníků jistých druhů sýrů

Patříte k těm, kdo si skleničku skvělého vína nevychutná bez sýru? Tak pozor hlavně na ten francouzský s bílou plísní na povrchu, který se vyrábí z kravského mléka. Kdo ho miluje, má největší sklony k nevěře!

Neuspokojivý milostný život v manželství nebo partnerství. To je nejčastější důvod, proč se lidé dopouštějí nevěry. Ale rozhodně není jediný. Říká se, že obvykle podvádějí i muži, jejichž partnerka vydělává víc než oni samotní. Ať už za tím stojí ego či něco jiného, nevěra jako taková hlavně pro vědce a jiné odborníky bývá atraktivním tématem.

Plíseň na jazyku i ve vztahu

Kupříkladu britská seznamka Illicit Encounters, která zprostředkovává kontakty ženatým a vdaným, trochu vtipně nevěru spojila se sýry. Sranda? Vůbec ne, holý fakt. Ukázalo se přitom, že pravidla porušují hlavně milovníci sýru brie. To je ten jemný a krémový s bílou plísní na povrchu, který dnes koupíte v každém obchodě s potravinami.

Průzkum mezi 2 000 ženatými muži a vdanými ženami skutečně ukázal, že brie je pro cizoložníky nejčastěji preferovanou formou. Na druhém místě se umístil čedar, polotvrdý sýr pocházející původně z vesnice Cheddar v Somersetu v jihozápadní Anglii. Třetí místo obsadil zvláštní druh čedaru s názvem Red Leicester, jež má oranžovočervenou barvu, kterou mu dodává přidané přírodní barvivo ze semen stromu Bixa orellana.

Ne, tyhle sýry nepodávejte!

Čtvrtým místem pro sýry je mozzarella následovaná camembertem, měkkým sýrem krémovité konzistence. Camembert je pojmenován po francouzské vesnici Camembert ležící v departementu Orne v Normandii, kde vznikl. Vyrábí se z nepasterovaného kravského mléka a zraje ve formách za přítomnosti plísní Penicillium camemberti. Blue Stilton, polotvrdý sýr s ostřejší chutí, se pak dostal na šesté místo.

Vzhledem k tomu, že během zimy jsou dny krátké, což vybízí k lenošení, sledování filmů a občerstvení na gauči, nejspíš byste měli pečlivě zkontrolovat, co vlastně vy nebo partner jíte. Koneckonců, navzdory tomu, že sýry jsou dobrým zdrojem vápníku a obsahují kvalitní bílkoviny, ukrývá se v nich rizikový tuk a sůl. Sodík zvyšuje krevní tlak a má vliv na onemocnění srdce a cév. V neposlední řadě uvedené mléčné produkty způsobují „sýrový dech“, který po dobu až několika hodin odrazuje od líbání. Ale proti gustu žádný dišputát.

Zdroje: (1) www.illicitencounterspress.wordpress.com/2022/05/25/you-better-brie-leave-it-brie-eating-brits-are-the-biggest-cheats, názor autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat