Prostreno.cz

Vodní kámen z nádobí odstraní citron i ocet

Skvrny, které kazí lesk skleněného, ​​plastového a kovového nádobí, jsou tak otravné! Jelikož se objevují v souvislosti s tvrdou vodou, která má vysokou koncentraci minerálů, jako je hořčík a vápník, je třeba se na vodní kámen zaměřit. Které zázraky z kuchyně mu nedají šanci?

Hlavním vlivem tvrdé vody bývají bílé skvrny, které vytvářejí nevzhledný film nejen na nádobí, ale třeba i na rychlovarné konvici. Naštěstí existuje několik prostředků k jejich odstranění, od produktů zakoupených v obchodě až po domácí řešení. Tyhle prověřené evergreeny za pár korun můžete vyzkoušet ještě dnes!

Starý dobrý ocet

Ocet je kyselý, takže pomáhá proříznout zaschlé minerální skvrny. Postříkání nádobí octem zředěným ve vodě a následné otírání hadříkem je velmi účinné, hlavně u lesklých baterií a skleněných sprchových dvířek. Ještě, než se pustíte do práce, nechte ocet působit přes noc.

Výkonný a voňavý citron

Citron má podobnou sílu jako ocet. Rozřízněte ho a potřete jím požadované povrchy. Na závěr nádobí opláchněte vodou, jinak zůstane lepkavé nebo slizké.

Multifunkční jedlá soda

Jedlá soda, prastará pomocnice, má mnoho využití. Její zrnitá textura a čisticí vlastnosti jsou legendární. Chcete-li použít jedlou sodu k odstranění skvrn z tvrdé vody, přidejte malé množství do vody či Coca-Coly (skvěle odmašťuje) a vytvořte pastu. Tou potírejte a drhněte vzdorovitý vodní kámen.

Řešení zakoupená v obchodě

Že nic nezabralo? Nevadí, máte ještě další možnosti. Při nákupu čisticího prostředku, jež je k dostání ve formě gelů a tablet, se ujistěte, že hledáte řešení, které se zaměřuje na skvrny od tvrdé vody. Dále se vám bude hodit změkčovač vody (obsahuje regenerační soli nebo kamenec) a speciální filtr na tvrdou vodu, jež brání usazování vodního kamene. (Instaluje se přímo na začátek vodovodního potrubí, takže se nejprve poraďte se specializovaným odborníkem na úpravu vody.)

Co se týče myček nádobí, před spuštěním mycího cyklu přidejte šálek bílého octa do horního koše. Tento roztok je bezpečný, protože ocet je netoxickým a relativně levným prostředkem, který se neztratí v žádné domácnosti.

Zdroje: www.spencerstv.com/blog/hard-water-stains-on-glass





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat