Prostreno.cz

Poznejte nekonečné využití alobalu

Alobal se hodí vždycky a žádného úkolu se nezalekne. Ochrání vaše ovocné stromy, výrazně zkrátí čas žehlení a vyleští koupelnovou baterii. A už jste si z něj vyrobili dotykové pero?

Navzdory tomu, že se často poukazuje na její toxickou povahu, která údajně může otrávit jídlo i zdraví, je hliníková fólie stále jednou z nejvyhledávanějších kuchyňských potřeb. Proč jí ale nedat větší prostor? Alobal se uplatní i tam, kde byste to nečekali.

Snazší žehlení, co ušetří čas

Žehlit oblečení z obou stran je běžná praxe. Nutné to však není. Umístěte pod potah prkna tuto folii, a to lesklou stranou nahoru. Zvýší se tím teplo a rychleji odstraní nepoddajné záhyby, aniž byste zmuchlané kousky museli otáčet. S tímto jednoduchým trikem vám žehlení půjde od ruky mnohem lépe.

Výroba dotykového pera

Primárním účelem dotykového pera je ovládání mobilu nebo tabletu. Pokud jedno sháníte, ale odmítáte za něj zaplatit hezkých pár stovek, zabalte špičku obyčejné jednorázové propisky do alobalu a ujistěte se, že je špičatá tak akorát. Problém vyřešen! A ještě za mnohem levnější náklady.

Leštidlo nerezu

Máte rezavý věšák na ručníky a podobně vypadá i koupelnová baterie? S výměnou ještě počkejte a zkuste zmíněného šustivého pomocníka, kterého před zahájením čistícího procesu zmuchlejte do snadno uchopitelné koule. Stačí pár pohybů a rez nadobro zmizí. Možná vás zaujme, že takto lze vydrhnout i hrnce a pánve.

Tupé nůžky jsou minulostí

Ano, s tupými nůžkami je vážně těžké pořízení. Ustřihněte s nimi pár kousků této fólie a zase budou ostré jako břitva. Takto získaných kusů se ale nezbavujte, ještě vám krásně poslouží. Jako v předchozím případě z nich udělejte kouli a hoďte ji do sušičky, čímž zabráníte vzniku otravné statické elektřiny.

Ochrana podlahy při stěhování nábytku

Ať už potřebujete doma přesunout ten neuvěřitelně těžký stůl nebo skříň, pro jednodušší manipulaci vložte pod nábytek alobal – nepoškrábe se vám podlaha. Jakmile s přemisťováním skončíte, můžete jím pak na zahradě „ozdobit“ ovocné stromy. Řada ptáků se blyštivých věcí bojí, proto vaši klubající se úrodu nechá na pokoji.

Zdroj: www.bhg.com.au/ironing-hack-aluminium-foil, názor autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat