Prostreno.cz

Zbavte se zápachu z lednice rychle a efektivně

Když to v lednici příliš nevoní, člověku se ani nechce z ní něco vyndávat. Osvěžíte tu svou pomocí starých novin, živočišného uhlí, navlhčených lístků máty nebo ovesných vloček?

Co bychom si počali bez vynálezu zvaného lednice, který naše skladované potraviny udržuje čerstvé a chutné. Čas od času nás však při otevření dvířek čeká nemilé překvapení v podobě podivného zápachu. Bakterie, plísně, rozlité nápoje, netěsnící nádoby – to jsou hlavní pachatelé. Znáte domácí prostředky, které situaci rychle napraví?

Prášek za pár korun

Po nezbytné důkladné vnitřní očistě použijte prášek do pečiva. Jednoduše ho vysypejte na menší talířek a umístěte do jakékoli police, kde je místo. Tenhle levný zázrak absorbuje a eliminuje „vůně“, ze kterých se i čichovým buňkám obrací žaludek. Totéž můžete udělat také v případě mrazáku. Spásu můžeme nalézt i v domácí lékárničce.

Praktická stránka aktivního uhlí

Že se živočišné uhlí primárně využívá k léčbě akutních průjmů, střevních infekcí, jaterních potíží, syndromu dráždivého tračníku i nadměrné plynatosti, to určitě víte. Koná dobro ale i chladničce, tak mu dejte příležitost, aby se před vámi mohlo blýsknout. Nebo byste raději sáhli po bylinkách?

Máta jako mocný deodorant

Máte-li na zahrádce či balkoně květináč s aromatickou mátou, považujte boj se zápachem za vyřízený. Decentně navlhčete pár jejích lístků a šup s nimi do lednice, ideálně na papírový talíř. Až spotřebič zase otevřete, bude svěží jako nikdy!

Noviny nejsou jenom ke čtení

I staré noviny se vám teď mohou náramně hodit. Anebo letáky, které se i přes vaši nevoli kupí ve schránce. Jedno či druhé „zmuchlejte“ do koule a tu pokapejte oblíbeným esenciálním olejem – čím bude výraznější, tím lépe. Mezi další účinné prostředky patří plátky citronu, ovesné vločky, jedlá soda, obyčejný ocet nebo kávová sedlina.

Zdroj: www.whirlpool.com/blog/kitchen/how-to-remove-smell-from-refrigerator.html





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat