Prostreno.cz

Toužíte po čisté a zářivé pleti? Vsaďte na sílu těchto čajů

Účinky čajů jsou různé - některé prospívají našemu zdraví, jiné výborně chutnají a některé dokážou pozvednout i naši krásu. A právě o těch posledních bude řeč.

Zelený čaj

Osvědčená klasika plná antioxidantů. Výzkumy prokázaly, že zelený čaj je výbornou prevencí proti rakovině kůže, protože obsahuje látky, které bojují proti tzv. volným radikálům. Pomáhá zlepšit stav pleti i po spálení od slunce a bojuje se stárnutím pokožky. Jelikož k největším producentem čaje patří Čína, která je zároveň známá používáním pesticidů, doporučujeme čaje v bio kvalitě.

Yerba maté

Nebo jednoduše - maté. Čaj je známý jako zázračný životabudič, i proto je oblíbený u velmi vytížených lidí. Zároveň je bohatým zdrojem vitamínů a minerálů, včetně vitamínů B a C, manganu, hořčíku a zinku, které zlepšují stav pleti.

Oolong čaj

Indky nedají dopustit na obklady z Oolung, které prý pomáhají proti pigmentovým skvrnám i vráskám. Uvařte si silný čaj, nechte vychladnout na příjemnou teplotu, namočte čistý kousek látky nebo gázy a nechte na obličeji zhruba 15 minut. Budete překvapená, co tenhle čaj dokáže.

Heřmánkový čaj

Klasika od babičky, a proto ho některé z nás přímo nesnášíme. Pokud jste na něj nezanevřela, tak si doušek dejte. Poskytuje úlevu suché a podrážděné pleti se sklonem k červeným flekům. Výborně hydratuje a zlepšuje stav akné.

Čaj z kombuchy

O zázračné houbě z Asie se mluvilo už za socialismu. Ale na kombuchu nedá dopustit ani Madonna či Gwyneth Paltrow. Fermentovaný nápoj bojuje proti kvasinkovým infekcím a omezuje stárnutí buněk. Pomáhá při užívání zevnitř, ale zároveň je účinný i jako půlhodinový obklad na obličej.

Tak který vyzkoušíte?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat